Aquamanovi se předpovídají slabší tržby než u Marvels!

Král Atlantidy zřejmě padne.

Zdroj: Warner Bros.

První film Aquamana utržil přes miliardu, stejně jako konkurenční Captain Marvel. Jeho pokračování se ale předpovídá katastrofický scénář, stejně jako nedávno uvedeným Marvels. Ve skutečnosti projevuje druhý Aquaman ještě menší zájem, než dívčí týmovka.

Marvels utržily během svého premiérového víkendu 46 milionů dolarů, což bylo daleko méně, než předpokládali odborníci před uvedením filmu. Stejný scénář se nyní opakuje v případě druhého Aqumana. Předpovědi totiž hovoří o slabé premiéře za 32, v lepším případě za 42 milionů dolarů, což by bylo u filmu, jehož rozpočet měl přesáhnout hranici 200 milionů dolarů, naprostá katastrofa.

Čtěte také: Napoleon prohrál bitvu s Hunger Games! Disney má po Marvels další megapropadák

Podle aktuálního stavu předprodeje vstupenek je zájem o druhého Aquamana o 25 % vyšší než u letošního propadáku Shazam! Hněv bohů, zároveň ale o 62 % nižší jako u Black Adama. Nutno si ale uvědomit, že Shazam vznikl za poloviční rozpočet, a Black Adam, jehož tržby také nebyly zrovna přesvědčivé, šel do kin v roce 2022, kdy se ještě věřilo v návrat Cavillova Supermana nebo Afflackova Batmana. Jedním z důvodů, proč Aquaman netáhne, je zcela jistě také fakt, že jde o poslední film universa DCEU, na který se už navazovat nebude.

Předražené komiksovky se jednoduše začínají nevyplácet. A nejde jenom o několikrát přetočeného Aquamana 2 nebo sestříhané Marvels. Kasovními propadáky byly v nedávné době také Flash, Blue Beetle, nebo vzpomínaný Shazam! Hněv bohů. U konkurenčního Marvelu letos uspěli snad jen Strážci Galaxie 3, přičemž divácký nezájem zaznamenal i seriál Tajná invaze.

zdroj: the direct, forbes, box office mojo, gamerant