Ani předpovědi nebyly tak hrozivé. Marvels mají nejslabší start v historii MCU

Situaci bude zachraňovat Deadpool 3 v příštím roce.

Zdroj: Marvel

Takovou mizérii čekal málokdo. Odhad tržeb směřoval k 50 až 70 milionům dolarům, výsledek je ale mnohem horší. Superhrdinská týmovka Marvels totiž zaznamenala nejslabší start v kinech v historii celého MCU. Jde přitom o nejdražší film všech dob pod dvě hodiny.

Premiérové tržby nové marvelovky jsou nakonec ještě slabší, než se původně očekávalo. Trio necharismatických superhrdinek se nezmohlo na více jak 47 milionů dolarů, čímž film režisérky Niy DaCosty zaznamenal nejslabší opening ze všech třiatřiceti titulů v sérii. O celých osm milionů více v roce 2008 utržil i Neuvěřitelný Hulk, a to v tomto žebříčku nehraje inflace žádnou roli.

Ve zbytku světa si Marvels připsaly dalších 41, 5 milionů, trn z paty jim to ale jen tak nevytrhne. Uvádí se totiž, že film spolknul kolem 270 milionů dolarů, čímž se mimochodem stal nejdražším hraným filmem v historii pod dvě hodiny.

Původní snímek Captain Marvel, na který Marvels volně navazují, přitom v kinech obstál na výbornou. Film utržil více jak miliardu dolarů, na druhou stranu ale patřil mezi důležitou výplň mezi oběma díly Avengers: Infinity War a Endgame.

Významnou roli v kasovním propadáku Marvels mohou hrát také negativní recenze, ačkoli zámořští kritici hodnotí novou marvelovku mnohem kladněji, než třeba u nás. RottenTomatoes mají 62 % kladných recenzí, divácké skóre se tam konce vyšplhalo až k třiaosmdesáti procentům.

V příštím roce se Marvel bude moci spolehnout na svého jediného zástupce, očekávaného Deadpoola 3, ve kterém se také vrátí Hugh Jackman jako Wolverine. Dorazit měl i čtvrtý Captain America a týmovka Thunderbolts, oba tituly ale nakonec uvidíme až přes rok.

V minulém týdnu se dokonce spekulovalo, že by tonoucímu Marvelu mohli přijít na pomoc staří hrdinové z původních Avengers. Návraty Roberta Downeyho Jr. nebo Chrise Evanse sice nejsou moc pravděpodobné, nikdy ale neříkejte nikdy.

Kompletní výsledky víkendových tržeb jsou na webu Box Office Mojo.