Marvel zvažuje návrat Iron Mana, Black Widow a dalších původních Avengers

Chtěli byste vidět původní Avengers znovu v akci?

Zdroj: Marvel

Týmovce Marvels se předpovídají mizerné tržby, očekávané divácké přízně se nedočkaly ani nedávné seriály na Disney+. Krize Marvelu je zřejmě natolik vážná, že Kevin Feige a spol. zvažují návrat původních Avengers. Dokonce i těch, kteří zemřeli v bitvě s Thanosem. Novinky přicházejí také ze zákulisí Bladea.

Zatímco třetí Strážci Galaxie ukázali, že komiksové filmy stále mají co nabídnout, nedávné tituly z produkce Marvel Studios už tolik úspěšné nebyly. Komiksový gigant sice v příštích letech naservíruje očekávaného Deadpoola za přítomnosti Hugh Jackmana nebo další restart Fantastické čtyřky, propadáky v podobě posledního Ant-Mana a týmovky Marvels už ale přehlížet nemůže.

Podle serveru Variety zvažuje Marvel několik možností, jak vrátit diváky zpět do kin. Jednou z nich má být comeback původních členů Avengers, včetně těch, kteří zemřeli v bitvě s Thanosem. Vidět znovu Iron Mana a Black Widow v akci by nebylo v době multivesmírů nic nereálného, otázkou ale zůstává, zdali by Robert Downey Jr. a spol. měli vůbec zájem. Představitel Iron Mana si totiž znovu užívá herectví ve filmech jako Oppenheimer, přesvědčit by ho musel snad jenom hodně tučný šek (za Iron Mana 3 pobral 25 milionů dolarů).

Novinky ze světa Marvelu ještě nekončí. Kevin Feige zvažuje také přeobsazení Jonathana Majorse, který už brzy stane před soudem za napadení své bývalé přítelkyně. Herec sice trvá na svém, že je nevinný, nicméně jeho pověst je už dávno pošramocená a vzhledem ke slabým tržbám třetího Ant-Mana, to vypadá, že role Kanga připadne opravdu novému herci. Podle Variety je ve hře také výměna záporáků, kdy by Kanga mohl nahradit třeba Doctor Doom.

Očekávaného Bladea v minulosti zasáhla výměna dvou režisérů, pěti scénáristů, a v jednu chvíli chtěl z projektu vycouvat i představitel titulní role Mahershala Ali. Na veřejnost se navíc dostaly velmi bizarní informace. Blade měl být spíše vedlejší postavou, zatímco v popředí se měla objevit ženská hrdinka rozdávající lekce do života. Kevin Feige si naštěstí uvědomil, že diváci očekávají něco úplně jiného a do práce povolal scénáristu Logana Michaela Greena, který napsal dosud poslední verzi scénáře.