Pro vesmír začíná nový věk. Rebel Moon Zacka Snydera bere dech v tříminutovém traileru

Když vám nesvěří Star Wars, natočte si svoje.

Zdroj: Netflix

Netflix po téměř čtyřminutovém teaseru ze srpna servíruje tříminutový trailer na jeden ze svých největších projektů vůbec. Rebel Moon, přesněji jeho první část s podtitulem Zrozená z ohně, vypadá jako pět titulů spojených do jednoho, velkolepost, která z něj srší v každém záběru, se mu ale upřít nemůže. Přinese Zack Snyder jeden z nejpůsobivějších filmů své kariéry?

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany.

Kora, pověřená úkolem najít vycvičené bojovníky, kteří se s ní spojí v marném odporu proti Matce světa, sestaví malou skupinu bojovníků – outsiderů, povstalců, rolníků a válečných sirotků z různých světů, které spojuje potřeba vykoupení a pomsty.

Zatímco se stín celé Říše snáší na polozapomenutý měsíc, odehrává se bitva o osud galaxie a v jejím průběhu se formuje nová armáda hrdinů.

Režisér Zack Snyder má za sebou velmi bohatou minulost. Jeho první tři filmy – Úsvit mrtvých, 300 a Watchmen přitom stále patří mezi jeho nejlepší. Zack Snyder je také zodpovědný za komiksový svět DCEU, jež v roce 2013 nastartoval oblíbeným Mužem z oceli.

Pokračoval Úsvitem spravedlnosti a Ligou spravedlnosti (kterou ovšem nedokončil z důvodů rodinné tragédie). K titulu, který pro Warner Bros. dokončil Josh Whedon (a nedopadlo to nejlépe) se na žádost fanoušků vrátil a v roce 2021 ho ve čtyřhodinovém sestřihu uvedl na obrazovkách HBO jako Liga spravedlnosti Zacka Snydera.

Poté již následoval Snyderův přesun na Netflix, pro který natočil průměrnou zombie podívanou Armáda mrtvých. Letos o Vánocích, potažmo příští rok v dubnu tam uvede dvojdílnou sci-fi Rebel Moon.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně má premiéru na Netflixu 22. prosince. Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška pak dorazí 19. dubna 2024.

Zdroj: Netflix