Jako ze světa Star Wars. Rebel Moon Zacka Snydera má první fantastický trailer

Foto: Netflix

Opulentní tříminutový teaser největšího Netflix filmu tohoto roku, Rebel Moon, láká na sci-fi Zacka Snydera a její první část, která dorazí letos o Vánocích. Upoutávka servíruje jeden nádherný záběr za druhým, fyzickou akci a velmi originální soundtrack. Snímek už teď bývá označován za Star Wars podle Zacka Snydera.

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany. Kora, pověřená úkolem najít vycvičené bojovníky, kteří se s ní spojí v marném odporu proti Matce světa, sestaví malou skupinu bojovníků – outsiderů, povstalců, rolníků a válečných sirotků z různých světů, které spojuje potřeba vykoupení a pomsty. Zatímco se stín celé Říše snáší na polozapomenutý měsíc, odehrává se bitva o osud galaxie a v jejím průběhu se formuje nová armáda hrdinů.

Režisér Zack Snyder má za sebou velmi bohatou minulost. Jeho první tři filmy – Úsvit mrtvých, 300 a Watchmen přitom stále patří mezi jeho nejlepší. Zack Snyder je také zodpovědný za komiksový svět DCEU, který v roce 2013 nastartoval oblíbeným Mužem z oceli. Pokračoval Úsvitem spravedlnosti a Ligou spravedlnosti (kterou ovšem nedokončil z důvodů rodinné tragédie). K titulu, který pro Warner Bros. původně dodělal Josh Whedon (a nedopadlo to nejlépe) se na žádost fanoušků vrátil a v roce 2021 ji ve čtyřhodinovém sestřihu uvedl na obrazovkách HBO. Poté již následoval Snyderův přesun na Netflix, pro který natočil průměrnou zombie podívanou Armáda mrtvých. Letos o Vánocích, potažmo příští rok v dubnu tam uvede dvojdílnou sci-fi Rebel Moon.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně má premiéru na Netflixu 22. prosince. Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška pak dorazí 19. dubna 2024.

Foto: Netflix