Marvels. Jedné z nejdražších marvelovek vůbec se předpovídají mizerné tržby

Další superhrdinský propadák na obzoru.

Zdroj: Marvel

Příští měsíc uvedou kina novou marvelovku Marvels, ve které se spojí trojice nesourodých superhrdinek, aby zachránila svět. Jednomu z nejdražším filmů komiksového giganta se už teď předpovídají mizerné tržby.

Filmový svět Marvelu rozhodně nemá na růžích ustláno. Zájem o komiksové filmy totiž prudce klesá, což jasně dokládá letošní propadák Ant-Man a Wasp: Quantumania, nebo seriál Tajná invaze. Skvělé vyhlídky navíc nemá ani jedna z nejdražších marvelovek vůbec, Marvels, volné pokračování miliardové Captain Marvel. S odhadem přišel server Box Office Pro.

První odhady nejsou pro blížící se superhrdinskou týmovku vůbec přívětivé. Očekává se totiž víkendový start okolo 50-75 miliony dolarů, což by pro Marvel mohlo znamenat nejslabší opening od Neuvěřitelného Hulka před patnácti lety. V neprospěch studia také hraje fakt, že Marvels patří se svým rozpočtem 270 milionů dolarů mezi nejdražší projekty Marvelu v historii. Dražší už vlastně byly jen poslední tři filmy s Avengers v názvu.

Jen pro srovnání, letošní třetí dobrodružství Ant-Mana otevřelo svůj účet za slušných 106 milionů. Pak ale zájem o film ale prudce klesal, když se jeho tržby nedokázaly přiblížit ani k hranici půl miliardy dolarů celosvětově. Strážci Galaxie: Volume 3 naopak startovali za 118 milionů, a nakonec utržili 845 milionů.

V kinech neskomírají jen tituly z produkce Marvelu. Ještě hůře se vede konkurenci od DC. V letošním roce propadly hned všechny tři jejich filmy (Flash, Shazam! Hněv bohů a Blue Beetle), katastrofálních výsledků dosáhl také loňský Black Adam s Dwaynem Johnsonem. Kolem letošních Vánoc bude mít premiéru druhý Aquamen, jež uzavře éru Zacka Snydera. Zákulisní drby ale nevěstí nic dobrého.

Zdroj: Marvel