Drama v zákulisí Aquamana 2: Jason Momoa údajně dorazil opilý a oblečený jako Johnny Depp

Další nepříjemnosti pro studio, Heard, Momou a Wana.

Zdroj: Warner Bros.

Drama okolo druhého Aquamana nemá konce. Ještě předtím, než film zasáhly mohutné přetáčky, mělo také dojít k ostré výměně názorů mezi herci Jasonem Momoou a Amber Heard. Představitel Aquamana měl svou hereckou kolegyni urážet a žadonit o její vyhazov. Na natáčení údajně dorazil opilý a oblečený jako její bývalý manžel Johnny Depp.

Amber Heard, představitelka Mery v obou dílech Aquamana, se nedávno soudila v ostře sledovaném sporu se svým bývalým manželem Johnnym Deppem. V té době měla také popsat nepřátelské chování svého hereckého kolegy Jasona Momoy. Ten na natáčení druhého Aquamana údajně dorazil pod vlivem alkoholu a oblečený jako Johnny Depp. Navíc žádal, aby byla Amber Heard z role vyhozená.

„Jason řekl, že mě chce vyhodit,“ píše se v poznámkách terapeutky Amber Heard, doktorky Dawn Hughes. „Jason byl opilý – bylo pozdě na place. Oblékl se jako Johnny. Měl také všechny ty prsteny.“

Zatímco se Jason Momoa k situaci ještě nevyjádřil, mluvčí DC měl pro Amber Heard jasnou odpověď. „Jason Momoa se na place filmu Aquaman a ztracené království choval po celou dobu profesionálně.“

Amber Heard se měla pustit také do režiséra filmu, Jamese Wana, od kterého se podle ní nedočkala žádné podpory během soudu s Deppem. Jak je uvedeno v poznámkách, které byly zveřejněny na Redditu, zacházet se s ní mělo jako s vyvrhelem.

„Zvýšil na mě hlas (Wan), o Aquamanovi nemůžu ani postovat. Dělal, jako by to byla moje vina. Nikdo si se mnou na place ani nemohl udělat selfie,“ smutnila Amber Heard v poznámkách své terapeutky.

I v tomto případě situaci okomentoval mluvčí DC slovy: „James je známý tím, že se ke členům svého štábu chová s maximální úctou a že na place podporuje pozitivní prostředí založené na spolupráci – filmy Aquamana nebyly výjimkou.“

Podle dvou nezávislých zdrojů serveru Variety skutečně mělo dojít k hereččině vyhazovu. Nikoli ale v důsledku soudního sporu s Deppem, ale kvůli slabé chemii mezi představiteli Aquamana a Mery. Studio to mělo zvažovat jen krátce po uvedení prvního filmu v roce 2018. Jason Momoa o tom ale nerozhodoval.

O setrvání herečky Amber Heard v roli Mery měl údajně hlavní slovo Elon Musk, její blízký přítel, který studiu vyhrožoval, že mu začne dělat peklo, pokud její roli v dalším filmu přeobsadí. Amber Heard nakonec v druhém Aquamanovi vystoupí, její role ale nebude nijak výrazná. V samotném traileru se objevila jen v jediném záběru.