Příští rok jen jedna marvelovka, a nový Captain America se bude přetáčet

Rok 2024 téměř bez Marvelu.

Zdroj: Marvel

Obě hollywoodské stávky jsou u konce, a vzhledem k tomu, že se herci a scénáristé vracejí do práce po půl roce, filmová studia začínají oznamovat jeden odklad za druhým. Jedny z nejvýraznějších změn v rozvrhu představilo studio Disney, které se rozhodlo odložit celou řadu marvelovek.

Naštěstí jen tříměsíční odklad ohlásil Ryan Reynolds a jeho Deadpool 3. Očekávaná erková komiksovka, ve které se vrátí Jackmanův Wolverine a hned několik jeho filmových parťáků, nově dorazí 26. července 2024. Film režiséra Shawna Levyho, jež s Reynoldsem spolupracoval už na Projektu Adam nebo Free Guy, bude jedinou filmovou marvelovkou příštího roku.

Na Deadpoolův přesun na léto zareagovalo studio odkladem svého dalšího titulu, nového Captaina Americy. Film s podtitulem Nový svět, ve kterém štafetu ikonického hrdiny převezme Anthony Mackie, uvidíme nakonec až v únoru roku 2025. V odkladu hvězdně obsazené marvelovky může hrát roli také nepovedená testovací projekce. Herci se totiž podle všeho znovu vrátí před kamery v dodatečných přetáčkách a původní datum premiéry, jež nyní patří Deadpoolovi 3, by studio možná ani nestihlo.

Prosincovou týmovku Thunderbolts, v níž se představí David Harbour, Florence Pugh, Sebastian Stan nebo Harrison Ford, čeká přesun až na července 2025. Další odklad se bohužel týká i erkového Bladea, kterého studio přemístilo z února 2025 na 7. listopad 2025, o čtyři měsíce déle si počkáme i na třetího Venoma z produkce Sony. Tom Hardy se vrátí jako Spider-Manův záporák příští rok v listopadu.

V tomto týdnu měla premiéru dívčí týmovka Marvels, která se s přízní kritiků ani diváků moc nesetkala. V naší recenzi jsme napsali, že jde o průměrnou superhrdinskou podívanou, která má překvapivě slušnou akci a hned několik překvapivě funkčních momentů. Nemile ale překvapil nudný scénář plodící naprosto nezajímavý příběh.