Aquaman zachraňuje syna a celé království. Momoa v dosud nejvelkolepějším traileru

Black Manta našel Arthurovu slabinu.

Zdroj: Warner Bros.

Návrat Aquamana, v podobě posledního filmu ze série DCEU, vypadá stále velkolepě a vizuálně mnohem krásněji než původní film z roku 2018. Warneři v novém traileru zahajují předprodej vstupenek a servírují jeden nový záběr za druhým, stejně jako nedávno upoutávka pro japonské publikum. Dalším DC superhrdinou v pořadí bude až nový Superman s tváří Davida Corensweta v roce 2025.

Arthur (Jason Momoa) musí požádat o pomoc svého nevlastního bratra Orma (Patrick Wilson), aby ochránil Atlantidu před Black Mantou (Yahya Abdul-Mateen II), který ve své posedlé snaze pomstít smrt svého otce vypustil ničivou zbraň.

Čtěte také: Blue Beetle přistál na HBO Max. Slabší komiksovka letos nebyla

Aquaman z roku 2018 se stal nejúspěšnějším filmem tohoto universa, když jako jediný přesáhl magickou hranici jedné miliardy dolarů. Podobnému úspěchu, v případě jeho sequelu, ale věří málokdo. Zvlášť v době, kdy jeho komiksoví parťáci vyhořeli na plné čáře. Studio z pochopitelných důvodů hlásí, že Aquaman a ztracené království figuruje jako samotný film, otázkou je, na kolik je jejich tvrzení pravdivé. Rozpočet druhého Aquamana ke všemu přesáhl 200 milionů, další tučná suma pak poputuje na samotnou propagaci.

Drama okolo druhého Aquamana nedávno vyvrcholilo zákulisními drby. Ještě předtím, než film zasáhly mohutné přetáčky, mělo dojít k ostré výměně názorů mezi herci Jasonem Momoou a Amber Heard. Představitel Aquamana měl svou hereckou kolegyni urážet a žadonit o její vyhazov. Na natáčení údajně dorazil opilý a oblečený jako její bývalý manžel Johnny Depp. Je ale více než pravděpodobné, že si celý příběh bývalá žena Johnny Deppa jen vymyslela.

Film má premiéru 21. prosince.

Zdroj: Warner Bros.