Superman: Legacy odhaluje představitele Clarka Kenta a Lois Lane. Obsazení potvrdil James Gunn

Foto: DC

Po měsících konkurzů na nového Supermana režiséra Jamese Gunna konečně známe výsledek. Clarka Kenta a Loin Lane si v připravovaném filmu, který bude součástí nové kapitoly Gods and Monsters, zahrají David Corenswet a Rachel Brosnahan. Informaci osvětily servery Deadline a Hollywoodreporter a samotný James Gunn na Twitteru.

David Corenswet a Rachel Brosnahan si zahrají Supermana a Lois Lane.

Nový filmový Superman nebude originem nejslavnějšího superhrdiny všech dob, přesto James Gunn představí jeho mladší verzi. Roli Muže z oceli nakonec získal devětadvacetiletý David Corenswet, který v dlouhém hereckém klání porazil Nicholase Houlta, Jacoba Elordiho, Toma Brittneyho i Glena Powella. Konkurzů na Lois Lane se účastnily herečky Phoebe Dynevor, Samara Weaving nebo Emma Mackey, zvítězila ovšem Rachel Brosnahan.

Talentovaný herec David Corenswet je aktuálně k vidění v kriminálním seriálu Město patří nám (HBO Max), objevil se také v dramatické minisérii Hollywood (Netflix) nebo hororu Pearl (2022), roli získal také v připravovaném katastrofickém snímku Twisters (2024). Mnohem zářivější minulost má za sebou herečka Rachel Brosnahan, představitelka nadcházející Lois Laneové. Rachel Brosnahan je titulní tváří úspěšného seriálu Úžasná paní Maiselová, objevila se také v několika epizodách Domku z karet. Zkušenosti má rovněž se stříbrným plátnem, zahrála si například ve Hře špionů (2020) a westernu Dead for a Dollar (2022).

Zatímco Superman: Legacy již bude součástí nového světa Jamese Gunna (kapitolu nazval Gods and Monsters), v současné době kina uvedla filmového Flashe. Ten láká především na návrat Michaela Keatona do role Batmana, novou Supergirl nebo dvojici rychlíků v podání Ezry Millera. Jenže film po dvou týdnech od premiéry si jen stěží vydělal na své náklady a Warneři si tak po druhém Shazamovi připsali další mohutný propadák tohoto roku. Ještě letos o Vánocích pak Snyderovu vizi „dokončí“ druhý Aquaman, v srpnu navíc kina nabídnou Blue Beetlea, od kterého se ale žádné zázraky vůbec nečekají. Vzhledem k tomu, že superhrdinské filmy od DC momentálně nikam nesměřují, ačkoliv se v nich stále objevují camea slibující přesný opak, může si studio za svůj neúspěch jen a pouze samo.

Nová kapitola Gods and Monster odstartuje v kinech novým Supermanem: Legacy, ve kterém si titulního superhrdinu zahraje David Corenswet, Loin Lane následně Rachel Brosnahan. Universum se poté rozšíří o netradiční týmovku The Authority, Damian Wayne převezme otěže po svém otci ve snímku The Brave and the Bold, představena bude nová Supergirl: Woman of Tomorrow, filmovou verzi Swamp Thing dostane na starost James Mangold. James Gunn ovšem vůbec nelenil a do kalendáře nadcházejících titulů již stačil poznamenat také seriálové Lanterns nebo Paradise Lost. Všechny projekty z Gods and Monsters, oznámené v lednu tohoto roku, jsme vypsali v tomto přehledu.