Vraždící roboti z hororové videohry ožívají ve filmu. Pět nocí u Freddyho má děsivý trailer

Foto: Universal Pictures

Videoherní adaptace zažívají skvělé časy, navázat na tuto tradici bude chtít také filmové zpracování Five Nights at Freddy’s. Trailer představuje Joshe Hutchersona, který si najde práci hlídače ve velmi podezřelém podniku. K jeho smůle se totiž ocitne na místě, odkud není úniku. Na scéně se objevují také Elizabeth Lail z Netflix hitu TY a dobře známý Matthew Lillard. Připomenout si můžete i původní teaser z minulého měsíce.

Five Nights at Freddy’s vypráví příběh Mikea Schmidta, mladíka, který se ujme role nočního hlídače v proslulém podniku Freddy Fazbear’s Pizza. Jakmile se Mike v nové práci zabydlí, brzy učiní znepokojivé zjištění: extrémně strašidelní animatroničtí maskoti, kteří baví zákazníky během celého dne, jsou víc než jen obyčejní roboti. Ve skutečnosti jsou živí, plní pomsty a po půlnoci zabijí každého, kdo zůstane v budově. Nic z toho samozřejmě nevěstí nic dobrého pro hlídače noční směny. Ten bude muset využít omezených zdrojů, aby se ubránil hrozivým robotům a přežil mezi dvanáctou a šestou hodinou ranní.

V očekávaném hororu se v titulní roli nočního hlídače představí Josh Hutcherson (Hunger Games), v těch vedlejších Elizabeth Lail (TY) nebo Matthew Lillard (Vřískot). Film natočila poměrně neznámá Emma Tammi, tvůrkyně hororu The Wind. Five Nights at Freddy’s vzniklo v produkci Blumhouse.

Hororová adaptace Five Nights at Freddy’s má premiéru na Peacocku 27. října. Do českých kin zamíří 2. listopadu, uvedení na SkyShowtime tak prozatím není v plánu.

Foto: Peacock