Napoleon prohrál bitvu s Hunger Games! Disney má po Marvels další megapropadák

Tuhle bitvu Napoleon neustál.

Foto: Napoleon (Sony Pictures), Hunger Game: Balada o ptácích a hadech (Lionsgate)

Američané si užili prodloužený víkend spojený s Dnem díkuvzdání, a do kin vyrazili hlavně na prequel Hunger Games. Napoleon v tržbách nepřesvědčil, ještě větší hrůzu ale předvedl animák od Disneyho. Týmovka Marvels už ani není v TOP 5 Severní Ameriky.

Jedničkou víkendu spojeného s Dnem díkuvzdání se staly nové Hunger Games, které před týdnem otevřely za průměrných 44 milionů dolarů. Vzkříšení oblíbené série pod taktovkou Francise Lawrence zaznamenalo propad jen o 35 %, a během víkendu si na účet připsalo dalších solidních 29 milionů, a za pět dní prodlouženého víkendu dokonce 42 milionů. Na domácí půdě mají Hladové hry už rovnou stovku milionů, v celosvětovém měřítku 154 milionů. Na bouchání šampaňského je ještě brzy, nicméně šéfové studia Lionsgate mohou být rádi, že se rozpočet filmu vměstnal do jedné stovky milionů dolarů.

Čtěte také: Aquaman zachraňuje syna a celé království. Momoa v dosud nejvelkolepějším traileru

To bohužel není případ Napoleona Ridleyho Scotta. Film, jehož rozpočet měl nabobtnat až k 200 milionům dolarům otevřel svůj účet za 32, 5 milionů v Americe, ve zbytku světa pak za 46. Jde sice o nejlepší čísla nepřístupného filmu uvedeného během Dne díkuvzdání, v příštích týdnech se ale očekává výrazný propad. Náklady filmu nicméně financoval Apple, jež byl měl v příštích měsících uvést čtyřhodinovou verzi filmu, a tím pádem přivést na svou službu nové předplatitele.

Ještě hůře dopadl animák od Disneyho. Přání vstoupilo do kin s rozpočtem 200 milionů dolarů, a na mizerných statistikách se zcela jistě podepsala ostrá kritika a nevýrazná kampaň. Film během svého premiérového víkendu utržil v USA jen 31 milionů, v celosvětovém měřítku 49 milionů. Je pravda, že film na některé významné trhy teprve míří, nicméně se od Disneyho čekalo trochu více. Po superhrdinské týmovce Marvels jde o další debakl velkého studia v krátkém rozmezí. Ta se mimochodem odsunula až na současnou šestou příčku a během víkendu utržila směšných 9 milionů dolarů.

Kompletní výsledky víkendových tržeb jsou na stránkách Box Office Mojo.