Katastrofu v kinech uklidňoval indický akční nářez a japonský Godzilla

O filmy z Hollywoodu opadá zájem.

Foto: Godzilla MInus One (Toho), Animal (T-Series Films)

Znovu se potvrdilo pravidlo o nelichotivém prvním prosincovém víkendu. Američanům se po Dni díkuvzdání do kin jednoduše nechce, a nepříznivou situaci tak ale alespoň částečně zachránil další velkolepý koncertní film. Marvels se odsunuli na jedenáctou příčku žebříčku, přičemž větší zájem zaznamenal i indický akční nářez Animal a japonský katastrofický titul Godzilla Minus One.

Taylor Swift nedávno sklidila ohromný úspěch, když její koncertní film utržil více jak čtvrt miliardy dolarů. Na podobné vlně se nyní chtěla svézt Beyoncé. Dvou a půl hodinová Renaissance: A Film by Beyoncé sice nedosáhla podobných výšin jako titul její kolegyně, přesto ovládl víkendový žebříček s otvírákem za 21 milionů dolarů. Odborníci se přou, zda by koncertní záznam nemohl být úspěšnější v případě jiného premiérového termínu, jedno je ale jisté. Hollywoodská produkce by se měla mít na pozoru.

Čtěte také: Příšery, apokalypsa, sci-fi. Představujeme 10 nejočekávanějších Netflix novinek v prosinci

Na stupních vítězů tržeb v Severní Americe je totiž jen jediný zástupce klasického Hollywoodu. Řeč je o prequelu Hunger Games, který zakotvil na druhé příčce, a oproti minulému týdnu zaznamenal výrazný padesátiprocentní propad. Na účet si připsal nevýrazných 14, 5 milionů dolarů, přičemž celosvětově zatím utržil 243 milionů. Výroba dalšího filmu z této série se tak jeví jako nepravděpodobná.

Třetí místo si zajistila japonská novinka Godzilla Minus One s neuvěřitelné nízkým rozpočtem 15 milionů dolarů. Chválený film, který nabídla také vybraná kina v Česku a na Slovensku, utržil 11 milionů, celosvětově prozatím slušných 34 milionů.

Děsivý propad na šestou příčku zaznamenal Napoleon Ridleyho Scotta, Marvels na jedenáctou a zrovna ukázkově si nevedla ani akční novinka Silent Night legendárního režiséra Johna Woo. Naopak si cestičku mezi top desítku našel nový indický akční nářez Animal. Kompletní výsledky jsou na stránkách Box Office Mojo.