Příšery, apokalypsa, sci-fi. Představujeme 10 nejočekávanějších Netflix novinek v prosinci

Tomu se říká nálož!

Foto: Nech svět světem, Rebel Moon, Berlín. Zdroj: Netflix

Vánoce se probouzejí také na Netflixu, přesto mají nejočekávanější prosincové novinky k vánoční pohodě hodně daleko. Hlavní slovo budou mít monstra v seriálech Sladký domove! a Příšera ze starého Soulu, duchové v japonské adaptaci mangy Jú Jú Hakušo, nebo Zack Snyder a jeho velkolepý Rebel Moon. Závěr roku se ponese ve znamení návratu Papírového domu.

Sladký domove! – 2. řada | 1. prosince

drama / horor / thriller

Korejský seriál, který měl premiéru už v prosinci 2020, je adaptací stejnojmenného populárního webového komiksu. První série se soustředila na Cha Hyun-sua, samotářského středoškoláka, který se přestěhoval do nového bytu. Tváří v tvář hrůzám, při kterých se lidé mění v krvelačná monstra odrážející jejich nejhlubší touhy, se Hyun-su vymanil ze své ulity, aby zachránil ostatní.

Druhá světová válka: Na frontě – minisérie | 7. prosince

dokumentární / historický / válečný

Toto je příběh druhé světové války, jaká byla ve skutečnosti. Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím upravených archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště.

Nech svět světem | 8. prosince

drama / thriller

V tomto apokalyptickém thrilleru oceňovaného scenáristy a režiséra Sama Esmaila (Mr. Robot) si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) společně se svými dětmi pronajmou na víkend luxusní dům. Jejich dovolená je však brzy narušena, když v noci dorazí dva cizinci, G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth, majitelé domu, se zprávou o záhadném kybernetickém útoku.

Jú Jú Hakušo – 1. řada | 14. prosince

akční / fantasy

Júsuke rád chodí za školu, a vše řeší hrubou fyzickou silou. Jednoho dne však Yusuke zachrání malého chlapce od jisté smrti, ale sám při tom zemře. Poté už jen překvapeně zírá jako duch na své vlastní nehybné tělo. Svět duchů však nepočítal s tím, že se Yusuke takto obětuje, a tak mu vrátí život pod jednou podmínkou. Musí přijmout práci detektiva ve Světě duchů.

Koruna – 2. část 6. řady | 14. prosince

drama / historický / životopisný

Princ William se po smrti své matky snaží začlenit zpět do života v Etonu. Mezitím se královna Alžběta II. v době svého zlatého jubilea zamýšlí nad budoucností monarchie v souvislosti se sňatkem Charlese a Camilly a počátkem nové královské pohádky v podání Williama a Kate. Závěr oblíbeného seriálu z britské produkce.

Čtěte také: Připoutejte se! Furiosa ze Šíleného Maxe obdržela fenomenální trailer

Slepičí úlet: Zrození nuget | 15. prosince

animovaný / dobrodružný / komedie

Očekávané pokračování oblíbeného a nejvýdělečnějšího stop-motion animovaného filmu všech dob, Slepičího úletu, přichází na Netflix. Poté, co se jí podařil smrtelně nebezpečný útěk z Tweedyho farmy, žije Ginger konečně svým snem – našla klidné ostrovní útočiště pro celé hejno, daleko od nebezpečí lidského světa. Na celé kuřecí pokolení ale číhá nová a strašlivá hrozba.

Maestro | 15. prosince

životopisný / drama / hudební

Strhující milostný příběh zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou. Oscarové želízko z dílny streamovacího giganta přichází od silné producentské čtveřice – Steven Spielberg, Martin Scorsese, Todd Philips a samotného Bradleyho Coopera, představitele titulní role, scénáristy a také režiséra snímku.

Příšera ze starého Soulu – 1. řada | 22. prosince

akční / sci-fi / thriller

Jang Tae-Sang je bohatý, výstřední a mezi ženami vyhledávaný muž. Brzy se ale zaplete s Yoon Chae-Ok, což ho přiměje k přehodnocení jeho osobních priorit. Osud je svede do Kjongsongu, kde Yoon Chae-Ok, zkušené soukromé očko se zálibou ve zbraních, pátrá po své zmizelé matce. Ani jeden z nich netuší, jaké hrůzy je v nemocnici ve starém Soulu čekají.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně | 22. prosince

akční / dobrodružný / sci-fi

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany. Vizuálně podmanivý a snad také dostatečně velkolepý Rebel Moon přichází od režiséra Zacka Snydera (Muž z oceli, Watchmen).

Berlín – 1. řada | 29. prosince

akční / krimi / mysteriózní / thriller

Berlín říká, že jsou jen dvě věci, které mohou změnit špatný den ve skvělý: láska a milionová výplata. Proto připravuje jednu ze svých dosud nejextrémnějších loupeží – zmizení šperků v hodnotě 44 milionů dolarů. Nejdřív si ale bude muset přizvat na pomoc pár protřelých zločinců. Seriálový prequl k oceňovanému Papírovému domu.

Čtěte také: Skutečná Hra na oliheň jde do velkého finále! Vítěz si odnese 100 milionů korun