Svět duchů už čeká. Netflix představil strhující trailer na hororově laděnou fantasy

Japonský seriál Jú Jú hakušo vypadá velmi lákavě!

Zdroj: Netflix

Druhá řada monstrózního seriálu Sladký domove! nebude jedinou asijskou akční záležitostí tohoto prosince. Netflix během virtuální akce Geeked Week ukázal první trailer na Jú Jú hakušo, drsnou adaptaci veleúspěšné mangy. Trailer servíruje jeden velkolepý záběr za druhým.

Júsuke je mladistvý delikvent, jenž chodí za školu, a vše rád řeší hrubou fyzickou silou. Jednoho dne však Yusuke zachrání malého chlapce od jisté smrti, ale sám při tom zemře. Poté už jen překvapeně zírá jako duch na své vlastní nehybné tělo. Svět duchů však nepočítal s tím, že se Yusuke takto obětuje, a tak mu vrátí život pod jednou podmínkou. Musí přijmout práci detektiva ve Světě duchů.

„Když jsem poprvé slyšel o tom, že se Jú Jú hakušo dočká hrané adaptace, upřímně jsem si říkal, jestli to vůbec bude možné – ale poté, co mi byla představena vize producenta a možnosti Netflixu, moje očekávání vzrostla a já jsem se přistihl, že hořím vášní, abych tento projekt uskutečnil,“ prozradil režisér Šó Cukikawa.

Jú Jú hakušo v podobě mangy vycházel v letech 1990 až 1994, a jen v Japonsku se jí prodalo přes 50 milionů výtisků. V devadesátých letech byl tento příběh převeden také do neméně úspěšného anime, jež je tak trochu překvapivě dostupné na Netflixu s českými titulky. Čeští diváci mohli tento seriál poprvé vidět kolem roku 2005 na Animaxu.

Mezi nejznámější japonské seriálu na Netflixu patří skvělá Alice in Borderland, jejíž třetí řada nedávno dostala zelenou, nebo komediálně laděný Nahý režisér o průkopnících japonského pornoprůmyslu. Letos například měla premiéru japonská minisérie Den po dni o jaderné havárii ve Fukušimě.

Hraná podoba dorazí na Netflix už 14. prosince.

Zdroj: Netflix