Godzilla udeří zdrcující ránu poválečnému Japonsku. Film Godzilla Minus One se představil v teaseru

Foto: Toho Studios

Ještě než plátna kin znovu zbourají Godzilla a Kong v hollywoodském měřítku, uvede japonská společnost Toho snímek Godzilla Minus One. Film oceňovaného režiséra Takaši Jamazakiho se bude odehrávat v poválečném Japonsku. Potvrzují to první teaser a povedený plakát.

Godzilla Minus One je třiatřicátým dílem Godzilly z produkce společnosti Toho, sedmatřicátým dílem celkově a pátým filmem v éře Reiwa (termín označující sérii japonských filmů ze série Godzilla vydávaných od roku 2016 souběžně se sérií filmů MonsterVerse společnosti Legendary Pictures). Godzilla Minus One napsal, produkoval a režíroval slavný japonský tvůrce Takaši Jamazaki.

I když je upoutávka na Godzillu Minus One velmi krátká, ukazuje její nový vzhled a zároveň odhaluje zasazení příběhu do poválečného Japonska. Také poskytuje poměrně mrazivý pohled na destrukci, aniž by vůbec něco prozradila. Teaser uvedený na Twitteru a oficiálním Yutube kanálu společnosti Toho doprovodil působivý plakát.

Godzilla Minus One se bude odehrávat v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy bude odehrávat několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce.

V současné době se připravuje také sequel série MonsterVerse nazvaný Godzilla x Kong: The New Empire, které režíruje Adam Wingard (Godzilla vs. Kong). Tento snímek bude uveden v březnu roku 2024, prozatím byl zveřejněn jen oznamovací teaser.

Godzilla Minus One má americkou a japonskou premiéru letos v listopadu.

Foto: Toho Studios