Godzilla Minus One zboural česká kina! Jde o nejlepší film s radioaktivním ještěrem, shodují se diváci

Jedinečná možnost vidět japonský film v kinech.

Zdroj: Toho Company

Snímek Godzilla Minus One je od 1. prosince v CinemaCity, a diváci už mají jasno. Snímek z produkce japonské společnosti Toho řadí mezi nejlepší tituly s radioaktivním ještěrem v hlavní roli. Kromě uvedení filmu napříč celým světem byl zveřejněn poslední trailer a jedna velmi povedená upoutávka určená pro asijské publikum.

Japonská Godzilla se v českých kinech neobjevuje. O to víc fanoušky potěší fakt, že chválený titul Godzilla Minus One, odehrávající se v poválečném Japonsku, už nyní máme možnost vidět v Cinema City, a na Slovensku také v Cinemaxu. Premiéra snímku proběhla 1. prosince, tedy ve stejné době, kdy má film k dispozici zbytek světa.

Čtěte také: Akční nářez o pomstě je překvapivě v Česku! Něco takového jsme zřejmě ještě neviděli

Uvedení filmu v Česku už doprovázejí první nadšené reakce diváků. Ti se shodují, že jde o jeden z nejlepších filmů o radioaktivním ještěrovi v celé jeho historii. Rozpočet filmu přitom atakoval směšných 15 milionů dolarů. Přesto vypadá velkolepě, má skvělou režii, herce a v neposlední řadě hudbu, která dokonale podtrhuje atmosféru poválečného Japonska. Stejně jako nedávno uvedený seriál Monarch: Odkaz monster, se část filmu zaměřuje na rodinné drama.

Godzilla Minus One je třiatřicátým dílem Godzilly z produkce společnosti Toho, sedmatřicátým dílem celkově a pátým filmem v éře Reiwa (termín označující sérii japonských filmů ze série Godzilla vydávaných od roku 2016 souběžně se sérií filmů MonsterVerse společnosti Legendary Pictures). Godzilla Minus One napsal, produkoval a režíroval slavný japonský tvůrce Takaši Jamazaki.

Godzilla Minus One se odehrává v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy odehrává několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce.

Film je v kinech od 1. prosince.

Zdroj: Toho Company