Recenze: Taylor Swift: The Eras Tour vás donutí zpívat, tancovat a křičet z plných plic

Koncertní film Taylor Swift je nezapomenutelným zážitkem.

Zdroj: Taylor Swift Productions

Kina po celém světě uvedla koncertní film The Eras Tour od populární zpěvačky Taylor Swift. Přestože její turné není zdaleka u konce, zpěvačka nabídla fanouškům menší připomínku či ochutnávku toho, co nás od ní ještě čeká. My jsme na premiéru vyrazili a v recenzi vám napíšeme hned několik důvodů, proč byste i vy měli vyrazit na tento filmový zážitek.

Zpěvačku Taylor Swift vám jistě nemusíme představovat. V posledních několika letech se stala jednou z nejpopulárnějších zpěvaček na světě a její popularita den ode dne roste. Zpěvačka s mnoha žánry, která si píše texty, navrhuje alba, režíruje vlastní videoklipy a mnoho dalšího se minulý rok rozhodla, že všech svých deset alb spojí do jednoho ojedinělého koncertu, který nazve The Eras Tour. Tento koncert započala již v březnu tohoto roku a zatím odehrála první část amerického turné. Nutno dodat, že toto turné zatím pojede až do listopadu 2024, pokud Taylor nepřidá další data.

Zdroj: Taylor Swift Productions

Celé turné se skládá z devíti ér, přestože má zpěvačka na kontě deset alb. Její titulové album Taylor Swift se objevilo na turné pouze v podobě písniček na překvapení. Jedná se o éry Lover, Fearless, Evermore, Reputation, Speak Now, Red, Folklore, 1989, dvou písniček s překvapením (jedna na kytaru, druhá na klavír) a poslední Midnights. Během tří hodin zpěvačka s fanoušky propluje na koncertě všemi jejími deseti alby, a to samé dělá i ve filmu. Film naprosto přesně kopíruje atmosféru na koncertě, a to doslova. Vzhledem k tomu, jak moc fanoušci milují Taylor po celém světě, se není čemu divit, že takový poprask to přineslo i do Česka.

Zdroj: Taylor Swift Productions

S kamarádkou jsme šly hned na první možnost filmového představení do IMAXu a ničeho jsme nelitovaly. Fronty na lístky a na popcorn s kelímkem The Eras Tour, všude náramky a natěšené výrazy fanoušků se objevily i u nás. Jakmile filmový koncert začal, diváci se pomalu začali rozehřívat. Sama jsem chtěla zažít tu atmosféru, kdy budu opravdu zpívat její písničky a kdy budeme společně s ostatními tancovat, jako jsem to viděla dělat fanoušky na předpremiéře v Americe. A mé přání se vyplnilo. U Reputation už všichni pomalu začali vstávat a zážitek se začal utvářet.

Nemusíte se bát, že byste i přes hlasité fanoušky neslyšeli Taylor zpívat. Vše je dostatečně dobře ozvučeno a neměl by být problém, abyste si užili stejný zážitek jako všichni ostatní. Můžu vám ale slíbit, že pokud jste věrnými fanoušky Taylor, tenhle film je něco, co si nemůžete nechat ujít. Díky němu máte pocit, že jste jen pár centimetrů od slavné zpěvačky, a to nezažijete ani na koncertě. Navíc je ve filmu několik CGI prvků, které je skvělé vidět i mimo koncert.

Pokud bychom pominuli písničky a estetiku celého koncertu, jeden z hlavních důvodů, proč jít, jsou fanoušci. Ta atmosféra, kdy celé kino zpívá a tančí, je naprosto neskutečná. Je úžasné být v místnosti s tolika lidmi, co mají rádi to, co vy a nebojí se zpívat třeba i falešně nebo jen tak potrhle tančit.

Zdroj: Taylor Swift Productions