Godzilla Minus One míří do českých kin! Diváky čeká destrukce poválečného Japonska

Do kin přichází jeden z nejlepších godzilláckých filmů.

Zdroj: Toho

Fandové radioaktivního ještěra zažívají skvělé časy. Monarch: Odkaz monster dorazí na Apple TV+ už příští týden, ve skutečnosti ale půjde jen o malý předkrm. Síť multikin Cinema City totiž potvrdila uvedení očekávaného filmu Godzilla Minus One z produkce japonského Toho.

Godzilla z Toho se v českých kinech zpravidla neobjevuje. O to víc fanoušky potěší fakt, že chválený titul Godzilla Minus One, odehrávající se v poválečném Japonsku, uvidíme na plátnech kin Cinema City, a na Slovensku také v Cinemaxu. Je možné, že zájem nakonec projeví i další multikina. Cinema City a Cinemax nabídnou snímek od 1. prosince, zatímco v Japonsku se film promítá od 3. listopadu. Prosincovou premiéru mají v plánu také další země v Evropě a Severní Americe.

Godzilla Minus One je třiatřicátým dílem Godzilly z produkce společnosti Toho, sedmatřicátým dílem celkově a pátým filmem v éře Reiwa (termín označující sérii japonských filmů ze série Godzilla vydávaných od roku 2016 souběžně se sérií filmů MonsterVerse společnosti Legendary Pictures). Godzilla Minus One napsal, produkoval a režíroval slavný japonský tvůrce Takaši Jamazaki.

Godzilla Minus One se odehrává v poválečném Japonsku, kde se Godzilla stává novou hrozbou pro zemi zničenou druhou světovou válkou. Film se tedy bude odehrávat několik desítek let před filmem Shin Godzilla z roku 2016, dosud posledním titulem z dílny Toho, který sklidil rozporuplné reakce.

Vedle japonského snímku udeří Godzilla také v očekávaném monsterverse seriálu Monarch: Odkaz monster, který uvede na svých obrazovkách Apple TV+. Příští rok se navíc dočkáme dalšího filmového pokračování s názvem Godzilla x Kong: Nové imperium.

Zdroj: Toho Company