Drsný kanibalský survival a mafiánka hlavou rodiny. Netflix dnes uvedl dvě velké novinky

Leden začíná na Netflixu velkolepě!

Foto: Bratři Sunovi (Netflix), Sněžné bratrstvo (Netflix)

Sledovanosti Netflixu v těchto dnech vládne Rebel Moon a Cruisův druhý Top Gun, už brzy se ale jedničkou streamu stane drsný kanibalský příběh podle skutečné události, a žebříček seriálů pro změnu ovládne mafiánská rodinka oscarové Michelle Yeoh. Řeč je pochopitelně o titulech Sněžné bratrstvo a Bratři Sunovi, které jsou od dnešní rána online.

Sněžné bratrstvo

5 důvodů, proč byste měli film vidět

  • film bude reprezentovat Španělsko v soutěži o ceny Oscar
  • nadšené recenze domácích i zahraničních kritiků
  • další drsný survival od režiséra Nic nás nerozdělí
  • můžete srovnat se starší verzí příběhu ve filmu Přežít
  • hudbu složil Michael Giacchino (Batman, Star Trek)

Příběh podle skutečné události začíná v říjnu roku 1972, kdy se let 571 uruguayského letectva, který měl dopravit ragbyový tým do Chile, zřítil k zemi. Havárii přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Uvězněni v jednom z nejnepřístupnějších a nejnepřátelštějších prostředí na planetě byli nuceni uchýlit se k extrémním opatřením, aby zůstali naživu.

Myšlenka kanibalismu přišla na řadu desátý den po ztroskotání. Po těžkých rozhodováních a diskuzích se trosečníci začali živit nejdříve masem pilotů letadla. To navíc bylo syrové, protože s ohněm se muselo šetřit.

Příběh podle skutečnosti byl v minulosti zachycen v celé řadě filmů a dokumentů. Tím nejznámějším je zřejmě snímek z roku 1993 – Přežít (Alive), který natočil Frank Marshall. V hlavní roli se tehdy objevil Ethan Hawk.

J.A. Bayona je španělský režisér, který ohromil již svým prvním celovečerním hororem Sirotčinec (2007). O pět let později natočil katastrofický snímek Nic nás nerozdělí, ve kterém se představil dnes všem známý Spider-Man Tom Holland. J.A. Bayona natočil také Volání netvora: Příběh života, Jurský svět: Zánik říše a podílel se na seriálu Pán prstenů: Prsteny moci nebo Penny Dreadful.

Bratři Sunovi

5 důvodů, proč byste měli seriál vidět

  • podle Variety jde o dokonalou kombinaci komedie a dramatu
  • za seriálem stojí jeden z tvůrců American Horror Story
  • akce vypadá skvěle, a poslední trailer se nesl v duchu Kill Bill
  • Times napsali, že si Michelle Yeoh krade celý seriál pro sebe
  • první velký seriál roku 2024

Hlavu mocné tchajwanské triády sejme tajemný zabiják, a tak se bossův nejstarší syn, legendární vrahoun Charles, vydá do Los Angeles, aby ochránil svoji matku Eileen a naivního mladšího bratra Bruce. Ani jeden z nich totiž zatím netuší, jaká je pravda o jejich rodině.

Krvelačné tchajpejské gangy se ale začínají rvát o moc a Charles, Bruce a jejich matka mají plné ruce práce s hojením ran způsobených dlouhým odloučením. Než se je nekonečná armáda nepřátel pokusí zabít, budou muset přijít na to, co doopravdy znamená bratrské pouto a jak důležitá je rodina.

Bratři Sunovi je ostrou akcí nabitá komedie plná rodinných dramat od Brada Falchuka, tvůrce American Horror Story. V roli matky se představí Michelle Yeoh oceněná Oscarem za roli v loňském hitu Všechno, všude, najednou.