Na Netflixu přistála pecka Toma Cruise! Nejlepšímu filmu roku 2022 jsme nadělili 95 %

Novoroční dárek od streamovací jedničky.

Zdroj: Netflix

Pokračování Top Gunu sice nejvíc sluší velké plátno, možná ale dáte za vděk také jeho uvedení na Netflixu. Jasně, snímek byl donedávna na SkyShowtime, verze pro Netflix má ale lepší zvuk i rozlišení obrazu. Pokud tedy máte velkou televizi nebo projektor, a k tomu pořádnou audio soupravu, budete se tetelit blahem. Mavericka jsme v zvolili nejlepším filmem roku 2022 a v recenzi mu nadělili 95 %.

Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních 40 let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama. V dlouho očekávaném sequelu od studia Paramount Pictures se znovu setkáváme s Tomem Cruisem v roli Peta „Mavericka“ Mitchella v režii Josepha Kosinskiho (Nevědomí) a pod produkčním dohledem Jerryho Bruckmeiera. Na scénáři se mimo jiné podílel i Christopher McQuarrie, zodpovědný za poslední díly Mission Impossible.

Čtěte také: Vážná konkurence pro Top Gun? Trailer na Fightera bere dech, a má svého Toma Cruise

Top Gun: Maverick je nostalgie, která fanoušky původního snímku vezme zpátky do 80. let. Přesto ale tvůrci dokázali až nemožné – drželi se starého a přitom vytvořili něco nového, co dokonale funguje.

Příběh jako takový je horská dráha emocí, která vás nikdy nenechá v klidu. Jednou jste napjatí z akční letecké scény, pak dojatí, smutní, překvapení nebo šťastní. Je to opravdový koktejl emocí. Kromě dokonale vyváženého vyprávění, úžasného vizuálního zpracování a pulzujícího soundtracku má Maverick jednu další důležitou věc. Přináší zážitek.

Film pozdvihuje hlavně to, že letecké scény nebyly natočené před zeleným plátnem. Vše, co ve filmu vidíte, je natočeno živě a realisticky, žádné CGI. Za to můžeme poděkovat samotnému Tomu Cruisovi, který jakožto producent trval na tom, aby se všichni herci naučili létat kvůli autentičnosti, a je to sakra znát.

Do 14. ledna je na Netflixu dostupný také původní Top Gun z roku 1986, o který se zasloužil režisér Tony Scott. Po boku Toma Cruise se v něm představila Kelly McGillis. Top Gun: Maverick je na Netflixu od 1. ledna 2024 v originálním znění a s českými titulky.