Rebel Moon ovládnul Netflix, sledovanost má ale daleko za očekáváním

Druhou část uvidíme v dubnu.

Zdroj: Netflix

Že se z Rebel Moon nestanou nové Star Wars, došlo asi všem, kteří už film viděli. Akční sci-fi Zacka Snydera se ovšem nedaří ani ve sledovanosti, která je pro Netflix klíčová. Po prvních třech dnech totiž snímek zaznamenal poměrně nízké číslo zhlédnutí, ačkoli pozici jedničky ovládnul s přehledem.

Netflix v úterý oznámil, že se sci-fi Rebel Moon se po svém debutu 21. prosince stala nejsledovanějším titulem streamovací služby a za tři dny zaznamenala 23,9 milionu zhlédnutí. Ačkoli některé servery uvádějí, že jde o solidní start, v porovnání s ostatními tituly Netflixu jsou čísla poměrně nízká. Zvlášť, když Rebel Moon patřil k nejočekávanějším filmům roku, a na kterém stojí zodpovědnost celé budoucí franšízy.

Čtěte také: Petr Nárožný hvězdou Netflixu! V upoutávce na Rebel Moon sype hlášky z tradiční pohádky

Pro Zacka Snydera a Netflix zřejmě budou klíčové statistiky za první týden, k zajímavému porovnání už ale můžeme dojít i nyní. Zatímco první Rebel Moon si připsal téměř 24 milionů zhlédnutí za první tři dny, ve stejném časovém období ho porazilo hned dalších osm letošních titulů. Namátkou například Zabiják Davida Finchera (27,9 milionů), Nech svět světem (41,7 milionů) nebo Vražda v Paříži (42,9), která celému žebříčku vládne.

Zdroj: What’s on Netflix

„Představit film Rebel Moon světovému publiku byl opravdu jedinečný zážitek a jsem nadšený, že se film dostal na první místo po celém světě,“ uvedl Snyder ve svém prohlášení. „Máme ty nejoddanější a nejvěrnější fanoušky po celém světě, jaké si může jakýkoli filmař přát, a vidět jejich soustavnou podporu je nesmírně obohacující zkušenost.“

Zdroj: The Hollywood Reporter, What’s on Netflix