Český remake filmu z Netflixu válcuje tuzemská kina! Wonka a Aquaman neměli šanci

Zájem o kina byl po Vánocích obrovský.

Zdroj: CinemArt

Po tradičně slabých Vánocích si tuzemská kina spravila chuť o silvestrovském víkendu. Děkovat mohou především česko-slovenské novince Jedeme na teambuilding, která zaznamenala třetí nejlepší lokální start v kinech roku 2023. Na druhém místě zakotvil čokoládový Wonka, Aquaman skončil třetí.

Bláznivá komedie Jedeme na teambuild, která je remakem rumunského snímku Sázka na teambuilding (Netflix), sklízí sice podprůměrná hodnocení, a hlavně recenze kritiků s ní nemají slitování, přesto zaznamenala naprosto snový start. V premiéře si ji nenechalo ujít přes 52 000 diváků, čímž se stala třetím nejúspěšnějších českým filmem minulého roku – a zařadila se tak za bezkonkurenční ONEMANSHOW: The Movie a dobrodružnou komedii Ostrov.

Čtěte také: Aquaman 2 překonal tržby Marvels za týden a půl. I tak jde o propadák

Povánočního zájmu o kina využily také dva velké filmy studia Warner Bros. Wonku vidělo dalších 41 000 diváků, a dohromady už v Česku utržil 30 milionů korun. Ještě překvapivější je pak výsledek druhého Aquamana na třetí pozici. Na něj si totiž zašlo více než 38 000 diváků, a pokud v příštích týdnech nepoleví, může se stát nejúspěšnějším DCEU filmem v Česku od dob Aquamana z roku 2018.

Kompletní výsledky jsou na webu Kinomanik.