Poslední český film roku dostal od kritiky naloženo! V přisprostlé komedii hrají Prachař a Kotek

Nedobrá vizitka českého filmu.

Zdroj: CinemArt

Posledním českým filmem roku je bláznivá komedie Jedeme na teambuilding, která, jak už název napovídá, se odehrává během jednoho teambuildingového víkendu na Slovensku. Snímek měl premiéru 28. prosince, a zatímco diváci ho přirovnávají k českému průměru, kritika s ním neměla slitování.

„Sprostá a dětinská, avšak bohužel i nepříliš vtipná komedie stojí na stereotypech a vyhroceném podání předvídatelných situací,“ hodnotí Mojmír Sedláček pro Kinobox. „Nenabízí dostatek tvůrčí invence, aby nenápaditý materiál přetavila v něco skutečně zajímavého. Jde pouze o rutinně odvedenou zakázku stojící na známých hereckých tvářích, na druhou stranu u nás podobně čistokrevných komedií (které si nehrají na romantiku) během roku vznikne jen pár.“ Na závěr se sluší dodat, že komedie obdržela od Kinoboxu 30 %.

Čtěte také: Nezapomeňte se zálohovat! Famózní Bod obnovy vyjde brzy na Blu-ray

Ještě kritičtější pak byla Mirka Spáčilová z iDnes. Její recenze je zpřístupněná pouze v premium verzi webu, nicméně filmu nadělila strašidelných 10 %. „Rok v kinech končí jedním z nejzbytečnějších filmů letošní sezony. Jmenuje se Jedeme na teambuilding a završuje noční můru v podobě projektů, které spadají do rodiny slovensko-českých komedií,“ píše Spáčilová v recenzi.

Režisérkou komedie Jedeme na teambuilding je Zuzana Marianková, která už má za sebou úspěšný snímek Známí neznámí a nyní na plátna kin přináší bláznivou komedii ze světa firemních výjezdů, kde je nejdůležitější, že se paří za firemní, a pro některé taky to, aby vyhráli týmovou soutěž. Hlavně když proti vám stojí krasavice z Teplic, pařmeni z Brna a machři ze Slovenska.