Z naprostých cizinců jsou Známí neznámí

Foto: Cinemart

Známí neznámí, česká verze italské komedie Naprostí cizinci, která se zapsala do Guinnesovy knihy rekordů v počtu remaků, míří do českých kin. Příběh party přátel odkrývá tajemství, která mezi sebou skrývají. Snímek Známí neznámí přichází do kin 31. března 2022.

Komedie Známí neznámí vypráví o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. Slavnostní večer by se nesl v poklidném duchu, kdyby se nezrodil zdánlivě nevinný nápad – položit všechny mobilní telefony na stůl a nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. V tuto chvíli se rozběhne něco nečekaného a všichni do jednoho pochopí, že se vlastně neznají, jak si mysleli. Jejich mobilní telefony totiž skrývají tajemství, se kterými se žádný z nich nechce příliš chlubit. Co je malá a co velká lež? Jaké zprávy či fotky máte v mobilním telefonu jako poslední? Ustojí pravda jejich lásku, přátelství či manželství?

„Každý z nás má nějaké tajemství a žije tři životy – veřejný, soukromí a tajemný. Nechtěla bych vědět všechna tajemství, ani svého muže, přestože ho miluji,“ říká producentka Hrycová. Stejně tak se ke lžím staví i koproducentka filmu a zároveň jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí, Petra Polnišová. „Každý z nás má své tajemství, které ukrývá i ve svém telefonu, jelikož jde o naši tzv. černou skříňku.“

Poslední dva roky se snažím nelhat, ani používat takové ty malé lži. Ono se nic nestane, když člověk řekne pravdu, proč přišel pozdě domů,“ říká o svých vlastních tajemstvích Tomáš Měcháček, který ve filmu hraje novomanžela Táni Pauhofové. I ona si prý raději tajnosti odpustí. „Podle mě i malá lež může napáchat hodně bolesti,“ míní Táňa.

A jak to má s tajemstvími herečka Klára Issová, která ve filmu hraje podezíravou manželku Tomáše Maštalíra a přísnou matku Anny Kadeřávkové? „Ono záleží, o jakou lež vlastně jde. Pokud tu lež někdo mírně upraví tak, aby neublížil, a jeho záměr i svědomí je čisté, tak to pak asi dokážu pochopit,“ dodává.

Foto: Cinemart