Nezapomeňte se zálohovat! Famózní Bod obnovy vyjde brzy na Blu-ray

Nejpozoruhodnější český film roku konečně u nás doma.

Zdroj: Bioscop

Po čtyřech měsících od premiéry v kinech, uvede Magic Box jeden z nejlepších českých filmů roku na Blu-ray a DVD. Řeč je pochopitelně o sci-fi Bod obnovy, o které se vedou vášnivé debaty již od zařazení na letním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Redakce NaFilmu zařadila Bod obnovy mezi deset nejlepších filmů roku.

Bod obnovy na Blu-ray a DVD bude v prodeji od 24. ledna 2024. Součástí obou verzí by měla být bonusová kolekce Filmů o filmu, Videoklip „Vidím to, jako by to bylo včera“ a Vizuální materiály (celkově tedy nic moc). Je také pravděpodobné, že film v tomto termínu vyjde v digitální online distribuci, například na iTunes nebo v dalších filmových videotékách. Na bližší informace si ale ještě musíme počkat.

Bod obnovy působí jako takové menší zjevení ve zbytku tuzemské produkce a tento odstavec budiž maličkým odčiněním toho, že se na něj v rámci NaFilmu neobjevila recenze. S rozpočtem, za jaký by v Hollywoodu nepořídili možná ani pilot seriálu, se v našich končinách podařilo natočit funkční krimi z blízké budoucnosti se skutečně poutavým a světovým vizuálem.

Čtěte také: 10 nejlepších filmů roku 2023

Korunu výbornému zážitku od nadaného režiséra Roberta Hloze nasazuje skvěle obsazená Andrea Mohylová v hlavní roli vyšetřovatelky Em. Ani zbytek herců pak rozhodně nezůstává pozadu. I díky tomu lze odpustit místy maličko škrobené repliky. Nebál bych se říci, že jde o nejlepší český film za hodně dlouhou dobu. Tvůrcům nezbývá než držet palce v dalších projektech.

„Fascinuje mě objevování nového světa, který je nám téměř nadosah. Pod svojí žánrovou slupkou je Bod Obnovy příběhem o morálních dilematech společnosti,“ přiblížil svůj motiv režisér Robert Hloz. V hlavní roli ambiciózní kriminalistky, která má za úkol vyřešit vraždu jednoho z autorů revoluční technologie tzv. Obnovy, obsadil režisér Hloz nový herecký objev Andreu Mohylovou.

Zdroj: Bioscop