Aquaman 2 překonal tržby Marvels za týden a půl. I tak jde o propadák

Aquaman dohnal Marvels poměrně rychle.

Foto: Aquaman a ztracené království (Warner Bros.), Marvels (Walt Disney)

Druhý Aquaman se na domácí půdě potýká s nezájmem diváků, a nic na tom nezměnil ani jeho druhý, silvestrovský víkend. V něm nestačil na nekonkurečního Wonku (oba Warner Bros.), děkovat ale může fanouškům ze zbytku světa. V celosvětových tržbách si totiž připsal už více než Marvels za dva měsíce.

Aquaman si ve své domovině ve druhém víkendu připsal pouze 18, 2 milionů dolarů a zaznamenal tedy propad o 34 % oproti minulého týdnu. Celosvětová čísla jsou ale o něco veselejší. Dohromady už utržil 255 milionů amerických dolarů, čímž pokořil hranici tržeb Marvels (205 milionů), které měly premiéru už v listopadu minulého roku.

Čtěte také: Před rokem málem přišel o život. Nyní se Jeremy Renner vrací před kamery

Film Jamese Wana vyvrátil nepříznivé spekulace z doby před jeho uvedením, nicméně nezájem amerických diváků ho staví do role komerčního propadáku i tak. Rozpočet druhého Aquamana se měl totiž vyšplhat nad 200 milionů dolarů, a v příštích týdnech by se musel hodně snažit, aby dosáhl alespoň přijatelné půl miliardy. Půlka tržeb totiž zůstává kinařům, a nemalá suma (většinou polovina z rozpočtu) putuje také na propagaci filmu.

Jedničkou v amerických kinech se o silvestrovském víkendu stal Wonka, rovněž od studia Warner Bros. Jedno z nejpříjemnějších překvapení roku sbírá nadšené recenze, a poměrně silný je také v tržbách. Celosvětově si zatím připsal slušných 384 milionů dolarů, přičemž jeho rozpočet dělal 125 milionů.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na webu Box Office Mojo.