Kazmova One Man Show: The Movie je historicky nejúspěšnějším českým filmem

Foto: Bontonfilm

Navzdory nepříznivé kritice se Kazmova One Man Show: The Movie stala nejúspěšnějším českým filmem v historii. Podle předběžných informací ji během prvního promítacího dne vidělo na 130 000 diváků, po prvním víkendu se číslo vyšplhalo na neuvěřitelných 280 000. Na přesnější data od Unie filmových diváků si ale musíme ještě počkat.

Nejúspěšnějším českým filmem byl dosud Anděl Páně 2, kterého si o prvním víkendu nenechalo ujít přes 188 tisíc diváků. Jen o třicet tisíc diváků více, než zaznamenala One Man Show: The Movie ve své premiéře za pouhý den. Podle serveru Kinomaniak, který informuje o návštěvnosti kin v Česku (do statistik započítává pouze přední multikina) vidělo „film s přesahem do reality“ již 270 000 diváků. Unie filmových diváků zveřejní přesnější data v průběhu tohoto dne, očekává se něco kolem 280tisíc. Film s rozpočtem 72 milionů korun se po jednom víkendu v kinech možná už zaplatil.

One Man Show: The Movie sice trhá rekordy v návštěvnosti kin, na druhý celosvětově nejúspěšnější film všech dob si ale nepřišla. V předpandemickém roce 2019 si urvali rekord Avengers: Endgame, které o prvním víkendu vidělo na 344 000 lidí v České republice. Kazma ale s přehledem porazil druhého Avatara (242 tisíc), Harryho Pottera a relikvii smrti – 1.část (246 tisíc) i Padesát odstínů šedi (254 tisíc). One Man Show ve filmu tedy zaznamenala druhý největší otevírací víkend v pokladnách českých kin a první největší otevírací víkend na poli českých filmů.

Foto: Warner Bros.

V mezinárodním měřítku patří minulý víkend nové komiksovce Blue Beetle. Snímek o latinsko-americkém superhrdinovi sice sesadil z trůny celý měsíc panující Barbie, jeho tržby jsou ale katastrofální. Film s rozpočtem přes 120 milionů dolarů vydělal o prvním víkendu jen 25 milionů v amerických pokladnách (45 milionů celosvětově) a stal se tak druhým nejslabším titulem z DCEU od uvedení Wonder Woman 1984, která ale měla premiéru během covidu.

Jak zní oficiální slova distributora snímku, One Man Show: The Movie je filmem s přesahem do reality. Tím je myšleno, že diváci, kteří viděli Kazmovu čtyři roky připravovanou novinku v kinech, mají možnost vyhrát 22 milionů korun. Přesněji řečeno jeden z nich, který rozluští tajnou šifru. Na kolik je toto tvrzení pravdivé, se možná přesvědčíme už brzy. Honbu za milionem amerických dolarů můžete sledovat živě na oficiálních stránkách Kazmovy hry.