Blue Beetle je dalším kasovním propadákem z DCEU. Lépe si vedl Flash i druhý Shazam

Foto: Warner Bros.

Warneři marně vyhlížejí svůj další komiksový hit. Zatímco jejich Barbie se blíží k půldruhé miliardě, novinka Blue Beetle si připsala naprosto katastrofální víkend. Snímek s rozpočtem 120 milionů dolarů debutoval v Americe daleko za očekáváním a nezachránil to ani zbytek světa. Jak se zdá, James Gunn bude muset přehodnotit svá slova o tom, zda Blue Beetle skutečně bude součástí příštího universa.

Blue Beetle si připsal druhý nejhorší start v rámci DCEU vůbec, hůře si už vedla jen Wonder Woman 1984 v dobách covidových omezení. Snímek s rozpočtem 120 milionů dolarů, mezi které se nepočítají výdaje za reklamu, utržil v amerických pokladnách jen 25 milionů, celosvětově pak 43. Lépe na tom byl i loňský Black Adam, letošní druhý Shazam a mediálně velmi propíraný Flash. Novinka s latinsko-americkým superhrdinou ztroskotala i navzdory nejpřívětivějším recenzím všech zmíněných filmů.

Na tragických číslech Blue Beetlea se zcela jistě podepsal i fakt, že DCEU se blíží ke svému konci a samotné snímky již nikam nevedou. James Gunn a režisér Blue Beetlea Angel Manuel Soto sice tvrdili, že nový superhrdina bude součástí i příštího universa, ale po takto hrozivém víkendu možná dojde k jejich velkému přehodnocení. Neúspěch DCEU se letos v prosinci pokusí alespoň zmírnit pokračování Aquamana, jehož vyhlídky také nejsou úplně růžové. Film si prošel několika masivními přetáčky a nikdo vlastně neví, co od posledního snímku z DCEU čekat. Restart universa bude mít na svědomí samotný James Gunn a jeho Superman: Legacy.

Kinům nadále vévodí růžová Barbie, ačkoli právě Blue Beetle se postaral o její sesazení z první příčky po celém měsíci kralování. Mezitím se Nolanův Oppenheimer postaral o velmi cenný rekord. Snímek uznávaného režiséra se stal nejvýdělečnějším filmem v historii, který nikdy neovládl první místo v pokladnách kin. Oppenheimer už překonal hranici 700 milionů celosvětově.