Blue Beetle nejlepším DC filmem od dob Nolana? Reakcím zahraničních kritiků se nechce ani věřit

Foto: Warner Bros.

A je to tady zas. Zahraniční recenzenti měli možnost vidět komiksového Blue Beetla v předstihu a doslova hýří nadšením. Film dokonce označují za to nejlepší, co DC vydalo od dob Batmana z dílny Christophera Nolana. Kritici vyzdvihují také emotivní stránku, přehršel vtipů a představitele titulní role (Xolo Maridueña z Cobry Kai). Nakolik jsou tato tvrzení pravdivá, se dozvíme už 17. srpna, kdy Blue Beetle přichází do českých kin.

Ačkoli první recenze Blue Beetla jsou plné chvály, je potřeba být nohama stále na zemi. Není to tak dávno, co zahraniční recenzenti opěvovali nové Transformers, které ve finále nabídly naprosto podprůměrnou podívanou. Naopak první reakce na Oppenheimera nebo poslední Mission: Impossible zas tak moc vedle nebyly.

Režisér Angel Manuel Soto a James Gunn nedávno označili Blue Beetla jako první postavu nově vznikajícího DCU (zřejmě kvůli vyhnutí se dalšímu fiasku v pokladnách kin). Jak ale bývá u Warnerů zvykem, toto ztvrzení nemusí být tak úplně pravdivé. Opravdu by dostal Blue Beetle přednost před novým Supermanem?

První reakce na Blue Beetla zaplavily Twitter

Blue Beetle je překvapivě emotivní, ale zároveň zábavný a vzrušující superhrdinský blockbuster, jaký nemá obdoby. Je až po okraj naplněný srdcem, režisér Angel Manuel Soto vytvořil dokonalou oslavu latinskoamerické kultury. Jděte se podívat a nebudete zklamaní! Blogerka a Youtuberka Tasmin nešetří chválou.

Blue Beetle je můj nejoblíbenější DC film od dob Nolana. Je to akcí nabitý, velmi zábavný superhrdinský příběh o rodině. Nic není důležitějšího než rodina. Film je jedinečný tím, že s láskou a bez ostychu vypráví o mexické kultuře rodiny Reyesových. Nadšení hlásí také server POC Culture.

Blue Beetle se od předchozích filmů DC odlišuje především svou latinskou příchutí. Je to vtipné, emotivní a akční scény s hlavním hrdinou jsou úžasné! Herecké obsazení je krásné, Xolo Maridueña a George Lopez září. Novinářka Genesis O’Neill se nemůže dočkat dalších dílů, které ale na 95 procent už nepřijdou.

Blue Beetle je pro DC obrovskou výhrou a skvělým představením prvního hrdiny DCU (tvrzení Griffina Schillera není stoprocentně potvrzené). Charismatický výkon Xola Maridueña sebevědomě ukotvuje tuto intimní cestu za rodinou, dědictvím a cílem. Svěží a okouzlující origin!

Server Atom označil Blue Beetla za superhrdinskou magii! Film je kreativní, vtipný a emotivní. Zábavné, dospívající dobrodružství se skvělými camey a šílenou akcí, která vám nakope modré koule. Není to jen další komiksový film, je to jeden z nejlepších DC filmů vůbec! Důstojný konec, který nastavuje, co bude dál.

Blue Beetle mě bavil mnohem víc, než jsem si myslel. Působí jako Iron Man a přináší přízemní a komorní příběh o rodině a morálních hodnotách. Susan Sarandon je komiksová záporačka, o které jsem nevěděl, že ji potřebuji. George Lopez je k popukání, hlásí filmová kritička Tessa Smith.

Film Blue Beetle je z velké části skvělý. Některé momenty jsou na mě příliš hloupé nebo dětinské, u spousty jsem se ale smál nahlas (George Lopez!). Praktický oblek válí. Zastoupení latinoameričanů je super. Líbily se mi rodinné vsuvky, solidní akční nářez. Celkově zábava, píše o filmu BD z ComicBook.

Blue Beetle je úžasný! Při sledování jsem se neuvěřitelně bavila, nemám slov. Energie hlavního představitele na plátně je nakažlivá. Bruna Marquezine září jako Jenny (na to, kolik má na plátně času). Chemie mezi Xolem a Brunou je neskutečná, rodina Reyesových má velkolepou energii.

Blue Beetle je podle Claytona Davise z Variety fantastická zábava. Vtipný, překvapivě procítěný a s hvězdným výkonem Xola Maridueña. Ten kluk to má v sobě. Režisér Angel Manuel Soto dělá z domnělé „neviditelnosti“ Latinoameričanů plnohodnotnou superschopnost. Skutečně inspirativní.

S radostí hlásím, že Blue Beetle byl mnohem lepší, než jsem čekal. Superhrdinskému žánru dodal novou šťávu tím, že se zaměřil na semknutou rodinu a latinskoamerickou kulturu. Je to zábavné, nesmírně vtipné. Několik vtipů mě úplně dostalo, říká o snímku Steven Weintraub z Collideru.

Blue Beetle vypráví příběh mladého muže, který objeví modrého skaraba. Ve skutečnosti se jedná o mimozemskou zbroj, která nositeli po napojení se na páteř propůjčuje nadlidské schopnosti. Jde o první film od DC s hlavní postavou latinsko-amerického původu. Hrdinou totiž bude celkem třetí nositel „obleku“ Blue Beetlea, Jaime Reyes, jenž má mexické kořeny.

Scarab pochází od rasy jménem Reach (s tou mimochodem bojovali Green Lanterni), která ji za účelem infiltrace a sbírání informací posílá na různé planety. Jaime je ovšem natolik silnou osobností, že zbroj zcela ovládl a ona mu nejen uděluje rady, ale i udělá vše pro jeho přežití. Mezi schopnosti Blue Beetlea patří létání, změna tvaru brnění v jakoukoliv sečnou zbraň nebo štít, energetické kanóny, maskování, supersíla a nadlidská obratnost, a řada dalších.

Foto: Warner Bros.