Mimozemská technologie z něj udělala superhrdinu. Trailer na Blue Beetle baví babičkou s rotačákem

Foto: Warner Bros.

Nové DCU nastartuje Superman: Legacy v roce 2025, jak ale tvrdí James Gunn, Blue Beetle má být také jeho součástí. Informaci nedávno potvrdil samotný režisér snímku Angel Manuel Soto v rozhovoru s Total Filmem, zřejmě aby zabránil dalšímu finančnímu propadáku. Tomu se totiž nevyhnul nedávný Flash ani druhý Shazam. Nový trailer Blue Beetla překypuje akcí, humorem a rodinným dramatem. Ve skutečnosti ale Blue Beetle vypadá, jako kdyby vznikl před patnácti lety.

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. Jde o první film od DC s hlavní postavou latinsko-amerického původu. Hrdinou totiž bude celkem třetí nositel „obleku“ Blue Beetlea, Jaime Reyes, jenž má mexické kořeny.

Scarab pochází od rasy jménem Reach (s tou mimochodem bojovali Green Lanterni), která ji za účelem infiltrace a sbírání informací posílá na různé planety. Jaime je ovšem natolik silnou osobností, že zbroj zcela ovládl a ona mu nejen uděluje rady, ale i udělá vše pro jeho přežití. Mezi schopnosti Blue Beetlea patří létání, změna tvaru brnění v jakoukoliv sečnou zbraň nebo štít, energetické kanóny, maskování, supersíla a nadlidská obratnost, a řada dalších.

Tento charakter se poprvé objevil v roce 2006 v pátém čísle Infinity Crisis. Stejného roku začala vycházet jeho vlastní série Blue Beetle. Bude určitě zajímavé sledovat, jak se povede právě produkovaný film s mainstreamovému publiku relativně neznámou postavou.

Film Blue Beetle má českou premiéru v kinech 17. srpna 2023. Původně ale měl vyjít pouze na HBO Max.

Foto: Warner Bros.