Jeden z nejlepších dílů série představí nového nejoblíbenějšího Autobota. Recenzenti viděli nové Transformers a jsou nadšeni

Foto: Paramount Pictures

Sestupnou kvalitu filmů o Transformerech úspěšně narušil prequel Bumblebee z roku 2018, který značce vdech nový život a v naší recenzi si vysloužil skvělých pětasedmdesát procent. Ve stejných stopách by se rád vydal i očekávaný snímek Transformers: Probuzení monster. Film již viděli první diváci a jak už bývá tradicí, podělili se o své dojmy na Twitteru.

Redaktor z Gizmodo napsal o nových Transformers, že zhruba v polovině snímek trpí nějakými problémy, začátek je ale skvělý, stejně tak třetí akt. Film podle něj servíruje devadesátkový hip-hop a na konci filmu recenzent málem vyletěl ze sedačky. Probuzení monster zařadil hned za první díl a Bumblebeeho.

Steven Weintraub z Collider rád oznamuje, že film je jedním z nejlepších dílů série. Je to film zábavný, má skvělé CGI a dobře natočenou akci. Na jeho projekci dokonce lidé tleskali a děti se smály.

Kritik z RottenTomatoes napsal, že nový film je docela solidní. Líbí se mu prostředí Brooklynu, nové rasy dodávají filmu náboj a nejlepší akce se odehrává v New Yorku. Film si pro sebe prý krade Mirage, to nejlepší na filmu je ale hip-hopový soundtrack, který nabízí jednu devadesátkou pecku za druhou.

Autor filmového podcastu BD označil tento film jako ultimátní animák na sobotní ráno. Líbila se mu akce, hlavní protagonisté jsou prý super, dialogy jsou mírně těžkopádné. Film je podle něj začátkem něčeho velkého.

Další filmový maniak Dorian Parks o nových Transformers napsal, že si snímek bere to nejlepší z Bumbleeho a ještě to umocnil. Opět došlo na vyzdvižení nových hereckých představitelů a Transformera Mirageho. Jako fanoušek komiksu a filmové série si tento počin velmi užil.

Filmový kritik ze Screenrantu uvedl, že film, který táhne Anthony Ramos a Mirage, je opravdu zábavný. Dech mu vyrazil konec, líbil se mu také již několikrát zmiňovaný soundtrack.

Eric Goldman mluví o silné akci a slušné zábavě. Občas se ale přistihl, že u některých scén se mu křížily oči. Každopádně uznal, že jde o lepší filmy, než které natočil Michael Bay, na Bumblebeeho ale nemá.

John Nguyen ve svém tweetu napsal, že film je pecka! Režisér Steven Caple Jr. do něj přenesl svůj styl, srdce a hip-hop 90. let a zároveň do něj vlil svou lásku k Transformers a Beast Wars. Největší inspirací je animovaný film z 80. let. Mirage bude novým oblíbeným Autobotem.

Další ohlasy na film pokračují v nastoleném duchu. Často se mluví o velkém překvapení, skvělých postavách a grandiózním finále, které naprosto mění hru. Noví Transformers jsou narvaní akcí a výborným devadesátkovým soundtrackem. Fanoušci si prý tento film zamilují, půjde o jeden z největších hitů tohoto léta.

Transformers se vrací do akce. Film s podtitulem Probuzení monster vezme diváky na dobrodružnou cestu s Autoboty do roku 1994 a představí zcela novou frakci Transformerů – Maximaly, Predacony a Terrorkony, kteří se k nim připojí jako spojenci ve stávající bitvě o Zemi. Maximalové i jejich protější rasy se místo do vozidel proměňují ve zvířata a ptáky.

Nejnovější příspěvek do už poměrně rozrostlé série (pokud nepočítáme překvapivě povedený spin-off Bumblebeeho z roku 2018) je prvním filmem, který nebude režírovat Michael Bay (ten v ní ukončil své působení za kamerou v díle Transformers: Poslední rytíř), dále však u série zůstává jako producent.

Transformers: Probuzení monster má premiéru 8. června.

Foto: Paramount Pictures