Netflix v týdnu: Nejnovější Jackass, finále Ragnaröku nebo napínavý Knižní klub zabijáků

Foto: Kdo je Erin Carterová, Knižní klub zabijáků, Ragnarök – Konec světa (vše Netflix)

Předposlední týden měsíce srpna nebude z pohledu Netflixu nijak převratný. Dorazí sice finálová řada oblíbeného fantasy seriálu Ragnarök – Konec světa, čtvrtí Jackass z minulého roku nebo nadějný Knižní klub zabijáků, nic navíc ale nečekejme. Bez Věčné lásky na kvadrát nebo nové řady Ultimáta bychom se klidně obešli.

Neslýchané: Králové bažiny – minisérie | 22. srpna

Dokumentární seriál o tom, jak legendární tvrďák Urban Meyer kdysi postavil tým amerického fotbalu Florida Gators na nohy a udělal z něho drtivý stroj na vítězství. Trenér Urban Meyer, zadák Tim Tebow a další vzpomínají na časy, které strávili na stadionu Bažina floridské univerzity. Další dokument z povedené série Neslýchané, které Netflix uvádí pravidelně od roku 2021 (ve filmové a nyní i seriálové podobě).

Spojení osudem – 1. řada | 23. srpna

Jang Shin-Yu je schopný právník, který je chytrý a dobře vypadá. Obvykle je středem pozornosti všude, kam přijde, ale trpí nevysvětlitelnou nemocí. Jeho stav se postupně zhoršuje. Zoufale se snaží zbavit prokletí, které se v jeho rodině táhne už po generace. Pak ale potká úřednici Lee Hong-Jo, která jako jediná může prokletí zrušit. A začne to mezi nimi jiskřit.

Ultimátum: Vzít se, nebo vzít roha? – 2. řada | 23. srpna

Praštíme do toho, nebo to radši ukončíme? Provokativní reality show, ve které páry projdou náročnou zkouškou vztahu a na chvíli zažijí, jaké by to bylo s někým jiným. Nick a Vanessa Lacheyovi uvádějí sociální experiment, který posouvá lásku a vztahy na úplně novou úroveň. Další mírně praštěná reality-show z dílny Netflixu, ve které se hlavní představitelé vyznávají lásce na tisíc a jeden způsob.

Věčná láska na kvadrát | 23. srpna

Ve třetím filmu ze série Láska na kvadrát se zdá, že vášnivý románek Moniky a Enza skončí jako v pohádce. Nečekané odhalení ale nakonec pořádně zamíchá kartami. Další část z polské romantické komedie, kterou asi můžete v klidu vynechat. Jak už to tak bývá, druhý díl byl mnohem slabší, než ten první. Očekávání na bodě mrazu. Polsko má kvalitu v mírně drsnějších žánrech.

Čti také: 10 nejočekávanějších filmů z Netflixu ve zbytku roku 2023

Kdo je Erin Carterová? – 1. řada | 24. srpna

Britská učitelka žije v Barceloně poklidným životem. Pak ale dojde k ozbrojenému přepadení v supermarketu, které odhalí její tajemství… a násilnou minulost. Evin Ahmad (Snadný prachy) v roli učitelky, která musí bojovat s podsvětím, aby ochránila dceru. Akční seriál, na kterém se podíleli tvůrce Pennywortha nebo Protiúderu. Nejde se ale zbavit dojmu, že půjde o průměrnou záležitost.

Ragnarök – Konec světa – 3. řada | 24. srpna

Fantasy drama s neotřelým přístupem k severské mytologii, které se vážně povedlo. Severské bohy a jejich protivníky nezobrazuje výhradně jako starobylé postavy. Díky tomu se Ragnarok stává jakýmsi příběhem o původu superhrdiny, v němž se mladý Magne dozví, že je bohem hromu Thorem. Se svými nově nabytými schopnostmi musí zabránit konci světa. Poslední řada oblíbeného severského fantasy seriálu.

Knižní klub zabijáků | 25. srpna

Osm studentů se každý týden schází v knižním klubu, aby sdíleli svou vášeň pro hororovou literaturu. Poté, co se stanou spolupachateli nevydařeného žertu, který skončí smrtelnou nehodou, a uzavřou pakt o mlčení, začne skupinu mladých lidí ohrožovat anonymní spisovatel, který chce odhalit jejich temné tajemství. Jejich pronásledovatel vyhrožuje, že na sociálních sítích zveřejní krvavý román, který je inspirovaný jejich zločinem. S každou zveřejněnou kapitolou navíc jeden z nich zemře. Pevně věříme, že Netflix uvede jeden ze svých nejlepších filmů roku.

Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu! | 25. srpna

Stacy a Lydia jsou nejlepší kamarádky, které vždycky snily o velkolepých bat micvách, ale věci se začnou komicky zvrtávat, když populární chlapec a drama na střední škole ohrozí jejich přátelství a jejich přechodový rituál. Režisérka podprůměrné komedie Ta pravá (Sammi Cohen) obsadila do role jednoho z otců populárního Adama Sandlera. Objeví se ale jen ve vedlejší roli.

Jackass 4 | 26. srpna

Poslední divoké kousky partičky, co má na svědomí sérii Jackass. Legendární šílenci se vracejí na scénu, aby s malou pomocí nových účastníků předvedli další kolo naprosto nepřístojných, zábavných, absurdních a často nebezpečných dobrodružství. V tomto snímku posouvají Johnny a jeho parta hranice ještě dál! Sledování jen na vlastní nebezpečí. Režisérem toho snímku je opět Jeff Tremaine, který natočil všechny předešlé díly. Netflix má v nabídce také bonusové „pokračování“ Jackass 4.5.

Čti také: Netflix v minulém týdnu uvedl soudní spor Deppa a Heardové, korejský bizár nebo kultovní Hromnice