10 nejočekávanějších filmů z Netflixu ve zbytku roku 2023

Foto: Rebel Moon, Hrabě, Nech svět světem (vše Netflix)

Letošní dobré filmy z dílny Netflixu by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Mizérii se ve zbytku tohoto roku pokusí napravit několik ambiciózních titulů. Mezi nimi nechybí očekávaný thriller Davida Finchera, akční sci-fi Zacka Snydera ve stylu Star Wars nebo například hvězdně obsazení Obchodníci s bolestí od režiséra čtyř posledních filmů Harryho Pottera.

Knižní klub zabijáků | 25. srpna

Osm studentů se každý týden schází v knižním klubu, aby sdíleli svou vášeň pro hororovou literaturu. Poté, co se stanou spolupachateli nevydařeného žertu, který skončí smrtelnou nehodou, a uzavřou pakt o mlčení, začne skupinu mladých lidí ohrožovat anonymní spisovatel, který chce odhalit jejich temné tajemství. Jejich pronásledovatel vyhrožuje, že na sociálních sítích zveřejní krvavý román, který je inspirovaný jejich zločinem. S každou zveřejněnou kapitolou navíc jeden z nich zemře.

Hrabě | 15. září

Jaime Vadell hraje postaršího upíra žijícího ve zchátralém sídle v chladném jižním cípu Chile spolu se svou dlouholetou manželkou Lucií a dlouholetým a nesmírně věrným komorníkem. Jak ukázaly záběry z prvního traileru, hrabě loví své oběti už od dob Francouzské revoluce. Nyní, po 250letech živených doslova lidskou krví, ho trápí myšlenka, že si ho svět bude pamatovat jako zloděje a tyrana. Rozhodne se vyřadit krev ze svého jídelníčku, aby svůj nekonečný život dovedl do konce. Po příjezdu jeho dětí, hrabě nečekaně znovu změní názor.

Uprostřed ničeho | 29. září

Mladá těhotná žena Mia unikne z válčící země a ukryje se v námořním kontejneru na nákladní lodi. Během silné bouře se kontejner ztratí na pustém moři a Mia v něm porodí. Sama se svým dítětem je uvězněna uprostřed ničeho, kde musí bojovat o přežití. Španělský thriller s Annou Castillo, kterou mohou diváci Netflixu znát ze seriálu Dokonalá pohádka nebo komedie Čím víc, tím líp.

Ještěr | 6. října

Foto: Netflix

Nichols (Benicio Del Toro), otrlý detektiv, čelí brutální vraždě realitního agenta. Snaží se odhalit pravdu, ale případ je záhadný a nic v něm není takové, jak se na první pohled zdá. Čím hlouběji se do něj noří, tím více se věci rozplétají a tím více se boří iluze v jeho osobním životě. Debutujícímu režisérovi Grantu Singerovi se podařilo do kriminálního thrilleru obsadit Aliciu Silverstone, Benicia Del Tora, Michaela Pitta nebo Justina Timberlakea.

Fér hra | 13. října

Fair Play vypráví příběh Emily (Phoebe Dynevor) a Luka (Alden Ehrenreich), finančních analytiků, kteří skrývají svůj milostný vztah před společným zaměstnavatelem. Když však Emily nečekaně povýší, těsně po zasnoubení s Lukem, jejich vztah projde těžkou zkouškou. Očekávaný thriller z dílny Netflixu měl světovou premiéru letos na Sundance, odkud si odnesl poměrně nadšené ohlasy.

Damsel | 13. října

Foto: Netflix

Elodie souhlasí se sňatkem s mužem, o němž se domnívá, že je jejím dokonalým princem z pohádky. Brzy si však uvědomí, že sňatek nebyl ničím jiným než krutou pastí. Královská rodina, do níž se měla podle slibu provdat, ji ve skutečnosti použije jako oběť ke splacení dávného dluhu. Aby utišili krvežíznivého draka, kterému jsou zavázáni, hodí Elodie do dračí jámy. Protože nikdo nepřichází, aby princeznu zachránil, musí se Elodie spolehnout na vlastní rozum a zachránit se před jistou smrtí. Fantasy od režiséra snímku 28 týdnů poté s Millie Bobby Brown v hlavní roli.

Obchodníci s bolestí | 27. října

Foto: Netflix

Liza (Emily Blunt) je svobodná matka z chudých poměrů, která právě přišla o práci a je na konci svých sil. Náhodné setkání s obchodním zástupcem (Chris Evans) ji nasměruje na ekonomicky výhodnou, ovšem eticky pochybnou dráhu prodejkyně, čímž se zaplete do nebezpečného vyděračského plánu. Vyrovnávání se s čím dál tím víc vyšinutým šéfem, zhoršující se zdravotní stav její dcery a rostoucí vědomí devastace, kterou firma způsobuje, nutí Lizu přezkoumat svá rozhodnutí. Film Pain Hustlers režiséra Davida Yatese je drsným pohledem na to, co někteří lidé dělají ze zoufalství a jiní z chamtivosti.

Zabiják | 10. listopadu

Foto: Netflix

Osamělý a chladný vrah bez výčitek, vyčkává ve stínu a vyhlíží svůj další cíl. Čím déle však čeká, tím víc si myslí, že ztrácí rozum, ne-li chladnou hlavu. Brutální, krvavý a noirový příběh profesionálního zabijáka ztraceného ve světě bez morálního kompasu je případovou studií osamělého, po zuby ozbrojeného muže, který pomalu ztrácí rozum. Jeden z nejočekávanějších filmů roku natočil David Fincher, režisér nezapomenutelných thrillerů Sedm, Zodiac nebo Zmizelá.

Nech svět světem | 8. prosince

Foto: Netflix

Rodinnou dovolenou na Long Islandu přeruší dva cizinci se zprávou o záhadném výpadku proudu. Hrozba se stává stále nevyhnutelnější a obě rodiny se musí rozhodnout, jak nejlépe přežít potenciální krizi, a zároveň se vypořádat s vlastním místem v tomto hroutícím se světě. Tvůrce seriálového Mr. Robota Sam Esmail natočil adaptaci stejnojmenného románu. V hlavních rolích se představí Ethan Hawke, Julia Roberts, Mahershala Ali a Kevin Bacon.

Rebel Moon | 22. prosince

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany. Kora, pověřená úkolem najít vycvičené bojovníky, kteří se s ní spojí v marném odporu proti Matce světa, sestaví malou skupinu bojovníků – outsiderů, povstalců, rolníků a válečných sirotků z různých světů, které spojuje potřeba vykoupení a pomsty. Film inspirovaný ságou Star Wars natočil Zack Snyder.