8 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Předvánoční nadílka od Netflixu a spol.

Foto: Příšera ze starého Soulu (Netflix), Rebel Moon (Netflix), Percy Jackson (Disney+)

Netflix přinesl filmové dárečky v podobě očekávané sci-fi Rebel Moon Zacka Snydera, ambiciózního životopisního snímku Maestro od Bradleyho Coopera a korejské řežby Příšera ze starého Soulu. Výborné novinky ale uvedla také konkurence. Těsně před vánoci dorazily první dvě epizody nového zpracování Percyho Jacksona na Disney+, Prime Video pro změnu láká na chválenou novinku od režisérky Nadějné mladé ženy – Saltburn, a Disney+ má po premiéře prvního dílu druhé řady marveláckého Co kdyby.

Co kdyby…? – 2. řada | Disney+

animovaný / akční / sci-fi

První animovaný seriál společnosti Marvel Co kdyby…? přepisuje scénáře filmového světa Marvelu nečekaným způsobem a převypravuje slavné události ze známých filmů. Co kdyby…? se zaměřuje na nejznámější hrdiny filmového vesmíru Marvel, přičemž mnoha postavám propůjčily hlasy stejné hvězdy, které je hrály v hrané podobě.

Maestro | Netflix

životopisný / drama / hudební

Složitý milostný příběh Leonarda a jeho ženy Felicie (Bradley Cooper a Carey Mulligan), je příběhem, který se odehrával více než 30 let. Leonard Bernstein (1918-1990) byl americký dirigent, hudební skladatel, klavírista, pedagog, hudební popularizátor a televizní hvězda. Patřil mezi nejvýznamnější dirigenty své doby a byl také prvním americkým dirigentem, který získal mezinárodní uznání.

Percy Jackson a Olympané – 1. řada | Disney+

akční / drama / dobrodružný

Percy Jackson a Olympané vypráví fantastický příběh dvanáctiletého poloboha Percyho Jacksona, který se právě vyrovnává se svými nově nabytými nadpřirozenými schopnostmi, když ho bůh nebes Zeus obviní z krádeže svého Blesku. Percy se nyní musí vydat na cestu napříč Amerikou, aby ho našel a obnovil na Olympu pořádek.

Příšera ze starého Soulu – 1. řada | Netflix

akční / drama / sci-fi / thriller

Jang Tae-Sang je bohatý, výstřední a mezi ženami vyhledávaný muž. Brzy se ale zaplete s Yoon Chae-Ok, což ho přiměje k přehodnocení jeho osobních priorit. Osud je svede do Kjongsongu, kde Yoon Chae-Ok, zkušené soukromé očko se zálibou ve zbraních, pátrá po své zmizelé matce. Ani jeden z nich netuší, jaké hrůzy je v nemocnici ve starém Soulu čekají. Společně budou čelit netvoru, který se zrodil z lidské hamižnosti.

Čtěte také: Jaderná zkáza, The Boys nebo rváč Gyllenhaal. Prime Video představilo nejočekávanější tituly roku 2024

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně | Netflix

sci-fi / akční / dobrodružný

Když se mírumilovná kolonie na okraji galaxie ocitne v ohrožení armád tyranské vládnoucí síly, stane se jejich největší nadějí na přežití Kora (Sofia Boutella), záhadná cizinka žijící mezi vesničany. Zatímco se stín celé Říše snáší na polozapomenutý měsíc, odehrává se bitva o osud galaxie a v jejím průběhu se formuje nová armáda hrdinů.

Saltburn | Prime Video

thriller / komedie / drama

Student Oliver, který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe. Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. Saltburn je popisován jako hříšný příběh o privilegiích a touze, který zkoumá anglickou aristokratickou vyšší společnost v temném a napínavém příběhu o posedlosti se „soundtrackem z popových hitů počátku 21. století“.

Spider-Man: Napříč paralelními světy | HBO Max

animovaný / akční / sci-fi

Nejpůsobivější je, že nový Spider-Man je dokonalou poctou všem univerzům Spider-Mana. Všude se objevují vtipné odkazy na staré kreslené filmy. Jak příběh graduje, tak dochází k tolika zvratům, že vám z toho jde hlava kolem. Ale díky bezchybnému tempu a poutavému příběhu jste připoutání k plátnu. V naší recenzi jsme snímek ohodnotili úctyhodnými devadesáti procenty.

Úsvit | Netflix

drama / krimi

Úsvit je české výpravné detektivní drama z roku 1937. Do městečka Svit v něm přijíždí ředitel velké továrny, aby zde po baťovském vzoru postavil moderní průmyslové město. Jejich plán ale naruší nález mrtvého novorozence v areálu továrny. Jediný, kdo chce záhadu vyřešit a nalézt odpovědi, je těhotná manželka ředitele.

Čtěte také: Víkendové tipy z minulého týdne – nejrůžovější film všech dob, Indy na Disney+ nebo návrat drsného Reachera