Mistrovské dílo s životním výkonem Bradleyho Coopera. Netflix se v pompézním traileru chlubí Maestrem

Bradley Cooper zřejmě natočil jeden z nejvýznamnějších filmů roku.

Zdroj: Netflix

Strhující milostný příběh, který zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou, se představuje v plnohodnotném traileru. Ambiciózní film, který by rád ukořistil nejednoho Oscara, uvidíme na Netflixu těsně před Vánocemi.

Oscarové želízko z dílny streamovacího giganta přichází od silné producentské čtveřice – Steven Spielberg, Martin Scorsese, Todd Philips a samotného Bradleyho Coopera, představitele titulní role, scénáristy a také režiséra snímku.

První recenze na životopisný snímek z produkce Netflixu jsou velmi pozitivní, některé z nich ho označují za mistrovské dílo s životním výkonem Bradleyho Coopera. Například web The Cinematic Reel o něm napsal, že jde o harmonickou, majestátní a něžnou symfonii, která nádherně zachycuje odkaz ikony a romantiku, která provázela jeho životem. Maestra aktuálně hodnotilo 78 recenzentů na RottenTomatoes, hned 86 % z nich kladně.

Leonard Bernstein (1918-1990) byl americký dirigent, hudební skladatel, klavírista, pedagog, hudební popularizátor a televizní hvězda. Patřil mezi nejvýznamnější dirigenty své doby a byl také prvním americkým dirigentem, který získal mezinárodní uznání. Podle hudebního kritika Donala Henahana byl jedním z nejzáhadněji talentovaných a nejúspěšnějších hudebníků v americké historii.

Složitý milostný příběh Leonarda a Felicie, je příběhem, který se odehrával více než 30 let – od jejich seznámení v roce 1946 na jednom večírku, dvěma zasnoubeními, pětadvacetiletým manželstvím a narozením tří dětí.

Jak už prozradil první teaser, životopisný snímek Maestro byl natočený tak, aby svou vizuální stránkou připomínal léta, ve kterých se odehrává. Jak budou ubíhat roky života hlavních představitelů, z černobílých, špatně ozvučených záběrů postupně přejde do kvalitnějšího formátu a barev. Podobně laděn byl také Mank režiséra Finchera, kterého uvedl Netflix v roce 2020.

Maestro má premiéru na Netflixu 20. prosince.

Zdroj: Netflix