Netflix představuje své oscarové želízko. Bradley Cooper bude ve snímku Maestro k nepoznání

Foto: Netflix

Netflix zveřejnil první trailer na film Maestro, který pojednává o životě Leonarda Bernsteina v podání Bradleyho Coopera a jeho vztahu s manželkou Felicií, kterou hraje Carey Mulligan. Oscarové želízko z dílny streamovacího giganta přichází od silné producentské čtveřice – Steven Spielberg, Martin Scorsese, Todd Philips a samotného Bradleyho Coopera, představitele titulní role, scénáristy a také režiséra snímku.

Leonard Bernstein (1918-1990) byl americký dirigent, hudební skladatel, klavírista, pedagog, hudební popularizátor a televizní hvězda. Patřil mezi nejvýznamnější dirigenty své doby a byl také prvním americkým dirigentem, který získal mezinárodní uznání. Podle hudebního kritika Donala Henahana byl jedním z nejzáhadněji talentovaných a nejúspěšnějších hudebníků v americké historii.

Složitý milostný příběh Leonarda a Felicie, je příběhem, který se odehrával více než 30 let – od seznámení v roce 1946 na jednom večírku, dvěma zasnoubeními, pětadvacetiletým manželstvím a narozením tří dětí.

Jak prozrazuje první upoutávka, životopisný snímek Maestro byl natočený tak, aby svou vizuální stránkou připomínal léta, ve kterých se odehrává. Jak budou ubíhat roky života hlavních představitelů, z černobílých, špatně ozvučených záběrů postupně přejde do kvalitnějšího formátu a barev. Podobně laděný byl také Mank režiséra Finchera, kterého uvedl Netflix v roce 2020.

Maestro má premiéru na Netflixu 20. prosince.

Foto: Netflix