Zvrácený, krutý a groteskní film. Režisérka Nadějné mladé ženy představuje Saltburn

Multižánrovou novinku už viděli první diváci.

Zdroj: MGM

Herečka Emerald Fennell, jež je zodpovědná za jeden z nejpůsobivějších režisérských debutů poslední let (Nadějná mladá žena), představuje svůj druhý celovečerní film Saltburn. Talentovaná tvůrkyně se netají tím, že film bude diváky rozdělovat. Film už měl premiéru na amerických festivalech, Saltburn se v říjnu podívá také do Evropy.

Kontroverzní novinka Emerald Fennell posbírala již 26 recenzí na webu RottenTomatoes, 22 z nich je kladných. Na IMDB prozatím hodnotilo 225 uživatelů (6,1 z 10).

„Temný a zvrácený thriller, který se nebojí posouvat hranice. Je to divné, sexy a znepokojivé. Barry Keoghan podává nejlepší výkon své kariéry,“ píše ve své recenzi Mama’s Geeky.

Saltburn je popisován jako hříšný příběh o privilegiích a touze, který zkoumá anglickou aristokratickou vyšší společnost v temném a napínavém příběhu o posedlosti se „soundtrackem z popových hitů počátku 21. století“.

Student Oliver Quick se snaží najít své místo na Oxfordské univerzitě a je vtažen do světa okouzlujícího a noblesního Felixe Cattona, který ho pozve na Saltburn, rozlehlé panství své výstřední rodiny, aby zde strávil léto, na které nikdy nezapomene.

Režisérka a scénáristka Emerald Fennell do svého nového filmu obsadila Rosamund Pike, Barryho Keoghana, Jacoba Elordiho nebo Carey Mulligan. Film produkuje Margot Robbie prostřednictvím své společnosti LuckyChap Entertainment.

Uvedení filmu Saltburn v Česku ještě nebylo potvrzeno, ve Spojených státech a Velké Británii vstupuje do kin 17. listopadu.

Zdroj: MGM