Toxický mstitel je absurdně násilný a krvavý. Nadšené ohlasy doprovází první trailer

Toxický mstitel dostal trailer, prvním divákům se líbí.

Toxický mstitel se vrací.
Zdroj: Legendary Pictures

Remake Toxického mstitele (The Toxic Avenger) měl před týdnem světovou premiéru na americkém Fantastic Festu, dnes ho studio Legenday Pictures představuje skrze první teaser. Ten napovídá, že návrat netradičního superhrdiny bude velkou krvavou lázní a mixem hororu a komedie, stejně jako v případě původního filmu z roku 1984.

Nový Toxický mstitel se ukázal prvním divákům na Fantastic Festu 21. září, dnes pokračuje ve své spanilé jízdě na festivalu Beyond v Los Angeles. A kritikům se zatím líbí. Aktuálně posbíral 19 recenzí na RottenTomatoes, z toho hned 18 kladných. Na IMDB k dnešnímu dni hodnotilo 79 uživatelů, skóre 6,3 z 10 je ale spíše průměrné.

„Bláznivý a krvavý požitek. Toxický mstitel Macona Blaira je nesmírně příjemná a bujará oddechovka, která je zároveň oslavou filmového kouzla, zejména toho, jaké divoké věci lze vytvořit s vynalézavostí, praktickými efekty a velkým nadšením pro žánr,“ píše ve své recenzi Perri Nemiroff ze serveru Collider.

Podle kritiků je návrat Toxického mstitele přesně takový, jak ho zatím studio prezentuje. Komicky násilný, absurdně krvavý, nesmírně hloupý a šokující. V jediné záporné recenzi na RT se píše, že film není pro všechny, spíše pro nikoho. Není to moc dobrý film. Je to rozhodně něco jiného.

Práva na film Toxický mstitel získalo filmové studio Legendary Pictures, které se rozhodlo tohoto nevšedního hrdinu opět oživit a ukázat ho divákům v novém světle. Potěšující zprávou pro fanoušky originální snímku může být to, že jako producenti se objeví režiséři originálního filmu z roku 1984 Lloyd Kaufman a Michael Herz.

Jméno staronového superhrdiny je Toxie, který se zrodil záhy poté, co spadl do nádoby plné toxické látky. Vyvázl z ní živý, ale znetvořený, svůj zevnějšek tak používá jako nadpřirozenou sílu proti šikaně slabších, korupci a bezpráví.

Hollywood se remake Toxického mstitele snažil natočit již několikrát, naposledy kolem roku 2010, kdy se k projektu měla pojit slavná jména jako režisér Steve Pink a herci John Travolta, Arnold Schwarzenegger nebo Kevin Smith.

Zelenou dostal projekt až v roce 2018, kdy ho pod svá křídla získal režisér a herec v jedné osobě Macon Blair. V novém Toxickém mstitelovi se představí Peter Dinklage, Jacob Tremblay, Kevin Bacon nebo Elijah Wood.

Přesné datum uvedení do amerických kin ještě nebylo oznámeno.

Zdroj: Legendary Pictures