Dokonalá adaptace s úžasným obsazením! Percy Jackson sbírá nadšené recenze

Kdo by to čekal?

Zdroj: Disney+

Percy Jackson a Olympané je jedním z mnoha očekávaných prosincových titulů. Seriál z dílny Disney+ už viděli v předstihu zahraniční kritici, kteří oceňují věrnost předloze, skvělé obsazení a vizuálně dechberoucí podívanou.

První recenze jsou velmi přívětivé

Zdroj: RottenTomatoes

Seriál, jehož tvůrcem je samotný autor předlohy Rick Riordan, posbíral zatím 26 recenzí na RottenTomatoes, přičemž 96 % z nich hodnotí tento počin kladně. Průměrné skóre recenzí udává očekávané fantasy novince 7,9 z 10, a některé úryvky jsme pro vás přeložili.

Čtěte také: Černého Hannibala v Tunisku nechtějí. Netflix čelí nařčení z falšování historie

„Navzdory pomalému začátku nabízí první série seriálu Percy Jackson a Olympané fanouškům napínavý příběh, který má potenciál stát se novým fantasy hitem,“ hodnotí čtyřmi body z pěti novinku od Disneyho Emma-Jane Betts pro The Digital Fix.

Percy Jackson a Olympané je dokonalou adaptací. Je věrná předloze, ale stále ponechává prostor pro překvapení. Je to procítěné dobrodružství, které zaujme i ty nejzarytější diváky,“ hodnotí kladně Geeks of Color.

„Stejně jako jeho hrdina trpí i seriál Percy Jackson od Disneyho určitými problémy, ale jeho dobré úmysly a upřímná láska k předloze mu nakonec pomohou najít pevnou půdu pod nohama,“ neskrývá spokojenost recenze z webu We Got This Covered.

Ve své B+ recenzi hodnotí seriál Kayleigh Dray z AV Club: „Strýček Rick si dal záležet, aby nám poskytl něco, co se drží ducha jeho původních děl, něco svižného, bláznivého (v tom nejlepším slova smyslu) a velmi zábavného.“

Plný počet bodů od OffColour. „Po špatné první adaptaci, která byla tak špatná, že ji dokonce autor série po letech odsoudil, se zdá, že pro Percyho Jacksona a Olympany konečně přišlo vykoupení a kleos (řecky sláva)!“

Prestižní web Variety nezůstal pozadu. „Seriál zobrazuje skutečně inkluzivní svět a představuje příběhy a postavy, které budou fanoušky uchvacovat po celé příští desetiletí. Riordanovo dílo se konečně dočkalo rozsáhlé vizuální adaptace, kterou si zaslouží.“

„Jedny z nejlepších castingů v televizním seriálu, fantastické herecké výkony a dokonce i kouzlo vizuální stránky a budování světa – seriál je tak dokonalou televizní adaptací, jako by mu byli nakloněni sami bohové,“ hýří nadšením recenze z ComicBook.

O čem je Percy Jackson a Olympané

Percy Jackson a Olympané vypráví fantastický příběh dvanáctiletého poloboha Percyho Jacksona, který se právě vyrovnává se svými nově nabytými nadpřirozenými schopnostmi, když ho bůh nebes Zeus obviní z krádeže svého Blesku. Percy se nyní musí vydat na cestu napříč Amerikou, aby ho našel a obnovil na Olympu pořádek.

Restart série přichází letos v prosinci v seriálovém kabátku od Disneyho. Jedním z tvůrců seriálu je dokonce Rick Riordan, samotný autor Percyho Jacksona. Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Alenka v říši divů: Za zrcadlem).

Percy Jackson a Olympané má premiéru na Disney+ 20. prosince.