Percy Jackson musí zabránit válce mezi bohy. Trailer představuje očekávanou fantasy

Známý polobůh v novém kabátku.

Zdroj: Disney+

Závěr roku na Disney+ se ponese ve znamení nového Percyho Jacksona. Dohlíží na něj samotný autor předlohy, a roli titulního poloboha převzal Walker Scobell známý z netflixovského sci-fi akčňáku Projekt Adam. Po dvou měsících od prvního teaseru přináší Disney plnohodnotný trailer.

Percy Jackson a Olympané vypráví fantastický příběh dvanáctiletého poloboha Percyho Jacksona, který se právě vyrovnává se svými nově nabytými nadpřirozenými schopnostmi, když ho bůh nebes Zeus obviní z krádeže svého Blesku. Percy se nyní musí vydat na cestu napříč Amerikou, aby ho našel a obnovil na Olympu pořádek.

Ve filmové podobě se Percy Jackson objevil v letech 2010 a 2013. Tehdy si ho zahrál Logan Lerman, doprovod mu dělala například Alexandra Daddario. Filmy s podtituly Zloděj blesku a Moře nestvůr se ovšem nesetkaly s velkou oblibou a dalšího pokračování se nikdy nedočkaly.

Restart série přichází až letos v prosinci v seriálovém kabátku od Disneyho. Jedním z tvůrců seriálu je dokonce Rick Riordan, samotný autor Percyho Jacksona. Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Alenka v říši divů: Za zrcadlem).

Percy Jackson a Olympané má premiéru na Disney+ 20. prosince.

Zdroj: Disney+