Příští Avengers napíše tvůrce a scénárista Lokiho! Režisér se hledá

S velkou mocí přichází i velká zodpovědnost!

Zdroj: Marvel

Pátá fáze marveláckého světa se nevyvíjí zrovna nejrůžověji, přesto má ve svých řadách ještě třetího Deadpoola, od kterého fanoušci očekávají velké věci. Tentokrát se ale podíváme ještě dál, protože součástí Fáze 6 mají být další Avengers, tentokrát s podtituly Kang Dynasty a Secret Wars. A Marvel konečně odhalil, kdo příštím velkým týmovkám napíše scénář.

Fáze 5 ještě zdaleka není u svého konce, přesto už se začíná rýsovat fáze nadcházející. Její vyvrcholení obstarají Avengers: Kang Dynasty v roce 2026, o rok později pak dorazí Avengers: Secret Wars. Jak uvedl server Deadline, scénáře obou dílů napíše Michael Waldron, známý převážně jako tvůrce Lokiho a scénárista snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství.

Čtěte také: Aquamanovi se předpovídají slabší tržby než u Marvels!

S režií snímku Avengers: Kang Dynasty byl nějakou dobu spojován Destin Daniel Cretton, jež pro Marvel natočil Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Pozici ale přenechal někomu jinému, aby se mohl naplno věnovat dalším projektům, mezi nimiž je například méně známý Wonder Man. Jméno režiséra, který bude mít za úkol přivést na plátna kin ještě velkolepější podívanou, než v případě posledních dvou filmů Avengers, ještě nebylo oznámeno.

Příští dva filmy s Avengers v názvu navážou na dění v současném světě MCU, ale také na filmy ze šesté fáze. Tu v roce 2025 nakopne restart Fantastické čtyřky, následně dorazí nová týmovka Thunderbolts, a před dvoudílnými Avengers uvidíme ještě nového Bladea, kterého Marvel odkládá už několik let.

Fanoušky Marvelu, kteří překousli letošního Ant-Mana a dívčí Marvels, čeká v brzké době další řada animovaného Co kdyby…?, v příštím roce pak dorazí seriálové Echo ze světa Daredevila nebo spin-off WandaVision nazvaný Agatha: Darkhold Diaries. Hlavní slovo ale bude mít Deadpool 3, ve kterém se vrátí Hugh Jackman jako Wolverine, a na plátnech kin uvidíme také Captain America: Nový svět, jehož aktéři se nedávno vrátili na plac. Všechny zmiňované tituly patří do Fáze 5.

zdroj: deadline