Streamovací služby se po prázdninách zřejmě vracejí do pracovního tempa, na nadcházející víkend jsme totiž objevili až osmnáct novinek, které stojí za pozornost. Na Netflixu měla premiéru německá minisérie Milé dítě sbírající velmi kladné recenze, očekávání vzbuzuje také španělský seriál Tělo v ohni. HBO Max přidalo zvrácenou videoherní adaptaci Twisted Metal, Disney+ zase novou řadu Strážce pořádku. O víkendu si rozhodně nenecháme ujít ani českou povídkovou novinku O malých věcech nebo zkusíme vyřešit několik vražd po boku Columba.

Adamas – 1. řada | Disney+

Otec dvojčat Woosina a Suhyeona byl před dvaadvaceti lety zavražděn. Woosin, který se stal autorem detektivek, zjistí, že vražednou zbraní, která zabila jeho otce, je diamantový šíp zvaný Adamas. Aby se k němu dostal, nastoupí do sídla Jaegyua jako spisovatel jeho pamětí. Suhyeon, nyní prokurátor, případ znovu otevře poté, co se setká s reportérkou, která se snaží odhalit pravdu o této události. Mysteriózní korejský seriálový thriller má celkem šestnáct epizod a slušná hodnocení.

Čas volá tvé jméno – 1. řada | Netflix

Mysteriózní romance, v jejímž centru stojí hlavní hrdinka Jun-hee, která se potýká se ztrátou svého přítele. Zázrakem se přenese zpět do roku 1998, kde se setkává se Si-heonem, osobou, která je až nápadně podobná její zesnulé lásce, a jeho přítelem In-gyuem. Když se Jun-hee snaží rozluštit záhady cestování časem a vrátit vše na své místo, zjistí, že nehoda jejího milence nebyla nešťastnou náhodou. Společně začnou pátrat po vrahovi. Od režiséra seriálu Má země: Nový věk.

Doušek vzduchu | Netflix

Julie Davis je milující matkou, manželkou a autorkou dětských knížek. Přesto ale není šťastná, bojuje s depresí, která souvisí s traumatem z dětství. Přesto se snaží žít každodenní život a být dobrou matkou a manželkou. Aby si pomohla od depresivních stavů, uniká z reality do barevného světa plného fantazií ze svých knih. Snímek A Mouthful of Air byl již dříve uvedený na Prime Video nebo videotéce od Amazonu. Film s velkým poselstvím, skvělá Amanda Seyfried v hlavní roli.

Emily | HBO Max

Snímek zachycuje gotický příběh Emily Brontëové, který inspiroval její zásadní román Větrná hůrka. Emily, pronásledovaná matčinou smrtí, bojuje v mezích rodinného života a touží po umělecké a osobní svobodě, a tak začíná cesta, na níž se snaží svůj tvůrčí potenciál přetavit v jeden z největších románů všech dob. V hlavní roli se objevila stále populárnější Emma Mackey, herečka z Barbie nebo Sexuální výchovy.

GAMERA: Znovuzrození – 1. řada | Netflix

V létě roku 1989 se čtyři kluci v Tokiu nachomýtnou ke zrodu želvího kaidžú Gamery. Ten se pak pustí do odvážného boje proti obrovským příšerám, které požírají lidi. Gamera je monstrum z filmu Daikaidžú Gamera, filmu se speciálními efekty, který v roce 1965 vydala společnost Daiei Film (nyní Kadokawa). Gamera je v něm zobrazen jako ochránce lidstva před nebezpečím na Zemi, přítel dětí a spojenec spravedlnosti. Má humorný, želví vzhled, schopnost létat a další charakteristické vlastnosti.

Malá mořská víla | Disney+

Malá mořská víla, jejíž první trailer zaznamenal přes dva miliony disliků na Youtube a stal se tak nejvíce záporně hodnocenou upoutávkou Hollywoodu v historii, je dalším letošním převyprávěním filmové klasiky od Disneyho. Jeden z nejvýraznějších kasovních propadáků tohoto roku vypráví oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Při jedné z výprav nad hladinu se zamiluje do šarmantního prince Erika. Nejnovější hranou disneyovku natočil oceňovaný Rob Marshall.

Milé dítě – minisérie | Netflix

Lena žije v naprosté izolaci v přísně střeženém domě se dvěma dětmi Hannah a Jonathanem. Od manžela dostává příděl jídla, chodí na toaletu a spát v přesně stanovený čas. Vždy, když vstoupí do místnosti, postaví se do řady, aby ukázali ruce. Udělají všechno, co se jim řekne. Dokud se Leně a Hannah nepodaří utéct. Po téměř smrtelné autonehodě je však Lena hospitalizovaná v nemocnici a Hannah vypráví svůj příběh. Drahé dítě začíná tam, kde tradiční thrillery končí: vykoupením. Skutečný rozsah této noční můry se však odhalí až s příjezdem Leniných rodičů do nemocnice téže noci. Ti po své zmizelé dceři zoufale pátrají už téměř třináct let…

O malých věcech | Kviff.tv

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení. Český povídkový snímek, který posbíral velmi dobrá hodnocení. Režisérem je talentovaný, debutující Denis Šafařík.

Podvrženec | Apple TV+

Mohlo by se zdát, že newyorského antikváře Apolla Kagwu konečně čeká obyčejný a šťastný život. Potká Emmu a okamžitě se do ní zamiluje. Pak se ale Emma vrátí ze své cesty do Jižní Ameriky s červenou šňůrkou na ruce. Šňůrka je prý opředena čarovnou mocí a po jejím přestřihnutí se Emmě splní tři přání. Život mezitím plyne idylicky: Manželství, narození syna Briana, štěstí… než se Apollo probudí přivázán řetězy k topení v kuchyni a vše nasvědčuje tomu, že šílená Emma syna zabila a uprchla. Když se zoufalý Apollo vydává manželku hledat, ještě netuší, že za betonovými kulisami New Yorku na něj má spadeno svět hrůz mocnějších než samo velkoměsto. Minisérie Podvrženec je pohádkou pro dospělé, která vznikla na motivy stejnojmenného bestselleru Victora LaValleho.

Rodiče – 4. řada | HBO Max

Uplynulo pět let. Paul a Ally se i nadále snaží vyrovnat s problémy rodičovství a zároveň musí podporovat stále úzkostlivějšího Jima a Jackie. Komediální seriál Rodiče zkoumá paradox, který každý rodič dobře zná, i když to nikdy nepřizná – za své děti byste bez váhání položili život, ale často je také máte chuť zabít. Martin Freeman ztvárňuje hlavní roli starostlivého otce Paula, který zjistí, že není tak docela mužem, za jakého se vždycky považoval.

Sezení v barech s dortem | Prime Video

Film inspirovaný skutečnými událostmi, sleduje dvě nejlepší kamarádky po dvacítce, které žijí v L.A. Extrovertní Corinne přesvědčí Jane, plachou a talentovanou pekařku, aby se zavázala k ročnímu pečení dortů do barů, což jí pomůže seznámit se s lidmi a získat sebevědomí. Když se však Corinne dozví diagnózu, která jí změní život, čelí dvojice výzvě, jakou dosud nezažila. Uvedení nenápadného dramatického snímku doprovází kladné recenze a výborné hodnocení na RottenTomatoes – aktuálně 86 procent. Od režisérky Ladíme 3 a netflixovské Noční návštěvy.

Strážce pořádku: Prastaré město – 1. řada | Disney+

Raylan Givens opustil kentucké končiny a nyní se snaží skloubit práci amerického šerifa s rodičovstvím na částečný úvazek. Náhodné setkání ho zavede do Detroitu, kde se střetne s násilnickým sociopatem a impozantní právničkou. Prastaré město je v pořadí již sedmou sezónou úspěšného seriálu Strážce pořádku, lze ji ale sledovat i zcela samostatně. Bohužel nedosahuje kvalit původních sérií.

Táta v nesnázích – 1. řada | Voyo

Petr, rozvedený padesátník a správce bazénu, zasvětil celý svůj život výchově tří dcer. Kvůli rodině se vzdal i kariéry úspěšného plavce. Viki, Laura a Alex už ale začínají žít vlastní, nezávislý život, a tak se konečně rozhodne věnovat víc sám sobě. Veden heslem „Padesát je nových třicet” se pustí do hledání lásky. A aby to všechno bylo ještě složitější, jeho dcery, zkoušené životem a láskou, se jedna po druhé stěhují zpět do rodného hnízda a obrátí dům vzhůru nohama. Zřejmě nejlépe hodnocená česká podzimní novinka, od tvůrců Pana profesora.

Tělo v ohni – 1. řada | Netflix

Seriál nás bere zpět do května 2017. Ve shořelém autě u vodní přehrady objeví policie torzo muže, policisty Pedra. Událost rychle vzbudí zájem veřejnosti, a to tím spíš, že vyšetřování odhalí síť toxických vztahů, podvodů, násilí a sexuálních skandálů, do nichž jsou zapleteni Pedro a dva jeho kolegové: jeho partnerka Rosa a její bývalý přítel Albert. Režisérem nového osmidílného Netflix seriálu Tělo v ohni (Burning Body) je Jorge Torregrossa, který v minulosti spolupracoval na netflixové Elitě a Kokainovém pobřeží. V hlavní roli se představí oblíbená španělská herečka Úrsula Corberó, kterou všichni známe z Papírového domu.

Twisted Metal – 1. řada | HBO Max

V postapokalyptické pustině dostane John Doe, upovídaný mlékař se ztrátou paměti, úkol projít zpustošeným světem a doručit záhadný balíček. Spolu s asistencí Quiet, zbrklé zlodějky aut, čelí Doe příležitosti, která mu může naprosto změnit život (k lepšímu nebo horšímu). Bude se ale muset postavit bezohledným nájezdníkům ve smrtících a ničivých vozidlech a hordě mutantů. Adaptace stejnojmenné videohry, kterou si buď zamilujete nebo ji budete nenávidět.

Malý Sheldon na Netflixu

Malý Shledon má prvních šest sezón na Netflixu.
Malý Sheldon dorazil na Netflix. Zdroj: CBS TV Network

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. Prequel legendárního sitcomu Teorie velkého třesku. Netflix přidal do nabídky šest sezón v originálním znění a českými titulky.

Columbo a Jessica Fletcherová na SkyShowtime

Columbo má první dvě řady na SkyShowtime.
Peter Falk ve své nejslavnější roli, detektiva Columba. Zdroj: NBC

Detektivní seriálové klasiky jsou v Česku konečně dostupné na streamu. Postaral se o to SkyShowtime, v jehož nabídce prozatím najdeme první dvě řady Columba (15 dílů) a neméně oblíbeného seriálu To je vražda, napsala (45 dílů). Nezbývá než doufat, že zbylých osm řad Columba dorazí co nevidět, už nyní je ale k dispozici slavná epizoda, kterou zrežíroval samotný Steven Spielberg – pilot nazvaný Vražda podle knihy. Jessice Fletcherové na SkyShowtime chybí hned dalších deset sezón.

The Walking Dead: Daryl Dixon – 10. září pouze na AMC

Seriál ze světa The Walking Dead.
Norman Reedus se vrací jako Daryl Dixon. Zdroj: AMC

Oblíbený drsňák Daryl Dixon se ve vlastním seriálu z neznámých důvodů vyplaví na břehu Francie a rychle se snaží dát dohromady. Jak se tam dostal a proč? Seriál sleduje jeho cestu napříč zničenou a zamořenou Francií, jeho prioritou je ale dostat se zpět domů. Jasný plán mu však zkomplikují nové vazby a lidé, které na své cestě potká. Premiéra nového seriálu ze světa The Walking Dead proběhne pouze na AMC. Ani minulý spin-off The Walking Dead: Dead City se na český stream zatím nedostal.

Čti také: Nová epizoda Ahsoky servíruje to nejlepší ze Star Wars

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – Parádní One Piece, Indiana Jones a nástroj osudu nebo nejlepší komedie roku Alibi na klíč: Den D