Zlatý voči 2023: Čeká vás bizar

Foto: Zlatý voči

Mezinárodní filmový festival studentů teorie audiovize Zlatý Voči je opět tu. Tentokrát nás čeká 28. ročník, a to již 15. a 16. září. Dvoudenní program se odehrává v polyfunkční budově areálu Petrohradská kolektiv ve Vršovicích. Tématem letošního ročníku je BIZAR. Tak se pojďme podívat, co nás na festivalu čeká.

BIZAR se objeví nejen v hlavních vizuálních podivnostech, ale i v celém programu festivalu. Stejně jako v minulých letech nabídne opět nabídne pestrý filmový program, kde uvidíme nejnovějších projekty českých i zahraničních tvůrců. Nebudou chybět i debaty odborníků z domácí filmové branže a jedinečná hudební vystoupení.

Co nás čeká?

Filmový program se skládá z pěti filmových sekcí. Ty přinesou aktuální témata a novátorské filmové žánry typické pro studenty audiovizuální teorie. Jak už je z názvu letošního festivalu zřejmé, festival se bude zajímat především bizarními českými popkulturními referencemi. Hodnocení filmů si vezme na starost odborná porota, kde budou profesionálové českého filmového průmyslu. Ta rozdá celkově pět výherních cen.

Nepřijdeme ani o debaty filmových profesionálů, kde proběhne debata o devadesátkách. Objeví se například hosté jako Eugen Liška nebo i dokumentaristka Apolena Rychlíková, režisérka Kateřina Kořínková a režisér Tomasz Winski. Ti se pobaví o tom, jak je náročné filmy zafinancovat, jak je na tom český film v zobrazování sexu, násilní, genderu, etnicity, klimatické krize apod.

Nebude chybět ani doprovodný program, který bude po celé dva dny a odehraje se vždy po skončení filmových sekcí. Návštěvníci se mohou těšit na čtyřčlennou post-prog kapelu Neue Welt, Skuliaka Maniaka, Purplefox Village a celý festival zakončí DJ Deleuze.

Více ohledně programu, či jakýchkoli dalších informací ohledně akce se dozvíte na webu akce, či její facebookové události.

Foto: Zlatý voči