12 černohumorných příběhů z jednoho baráku. Drsná komedie O malých věcech baví již v upoutávce

Foto: Bontonfilm

Snímek, který (jak říká titulek na plakátu) mapuje 12 příběhů jednoho baráku, patří k těm zajímavějším počinům českého filmu. Stojí za ním mladý debutující tvůrce a poměrně široké herecké obsazení. Už z traileru je víc než jisté, že v tomto případě se rozhodně nejedná o podívanou pro masové publikum. Naopak jej ocení příznivci černého humoru a podivných situací, nabourávajících šedivou všednost života…

Jsou to totiž právě malé věci, které mohou (nejen) náš svět obrátit naruby. Humor černější než rakev a atmosféra tak hustá, že by se dala krájet. Ne nadarmo je někdy lepší nevědět, co se děje za zavřenými dveřmi. O malých věcech má potenciál nenápadného filmu, který na malém prostoru přijde s překvapivými rozuzleními.

Celková dynamika skrytá v údernosti krátkých příběhům právě onen břitký humor a nápaditost, to vše jsou veličiny, kterými má dle prvních ohlasů snímek disponovat. A tedy i lákat na návštěvu kina. Aby se ještě podtrhly archetypy, které mají jednotlivé postavy zobrazovat, nemá mít ani jeden z protagonistů jméno.

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení.

O režii a scénář se postaral debutující Denis Šafařík, kterého už máme možnost znát jako nadějného mladého herce (Zločiny Velké Prahy, Kouzelník Žito). Ve svém filmu si zahrál i jednu z rolí. Dále se ve snímku představí Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Beáta Kaňoková, Oskar Hes, Tereza Hofová, Tomáš Havlínek, Jan Nedbal, Adam Ernest, Jan Jankovský, Anita Krausová, Darija Pavlovičová, Kamila Trnková, Petr Uhlík, Radka Caldová, Zuzana Truplová, Lukáš Černoch, Jan Hušek, Stephanie Van Vleet, a další.

O malých věcech vstupuje do kin už 15. června.

Foto: Bontonfilm