10 naprosto luxusních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Kostlivec (20th Century Studios), One Piece (Netflix), Indiana Jones a nástroj osudu (Walt Disney)

Na konci prázdnin se nám to krásně sešlo. Filmové videotéky zařadily do nabídek poslední dobrodružství Indiana Jonese (už také v českém dabingu), pozadu nezůstala ani bravurní a opravdu vtipná komedie Alibi na klíč: Den D, v digitální podobě se objevil také horor podle Stephena Kinga Kostlivec. Nuda není ani na Netflixu, kde měl premiéru očekávaný seriál podle mangy One Piece (recenze mluví o novém velkém hitu), debutoval i poměrně drsný severský snímek oblíbeného Farese Farese Den a půl. Prime Video přidalo novinku Zacha Braffa A Good Person.

Alibi na klíč: Den D | iTunes

Hlavní hrdina Greg, který měl se svými kumpány agenturu na výrobu alibi, se rozhodne požádat svou dívku snů o ruku, ovšem její láskyplné „ano“ má jednu podmínku. Na svatbě chce konečně poznat Gregovy rodiče. Jeho otec je ovšem kriminálník a matka hvězdou erotických filmů. Greg proto musí s kamarády ještě naposledy oživit agenturu a pro poslední alibi najít falešné rodiče. Jenže pak se na scéně objeví jeho skuteční rodiče… Alibi na klíč: Den D je pokračováním úspěšné francouzské komedie z roku 2017, které i tentokrát natočil režisér a herec v jedné osobě Philippe Lacheau. Oblíbený komik stojí také za komediemi Super-Blb a Babysitting.

Den a půl | Netflix

Zoufale chce svoji dceru zpátky. Se zbraní v ruce proto vrazí do nemocnice a unese odtud svoji manželku, se kterou se už nestýká. Napínavý švédský thriller jako režijní debut Farese Farese (Složka 64), který si v něm i zahrál. „Jsme poctěni, že Netflix bude domovem prvního filmu režiséra Farese Farese, a jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s tak talentovaným týmem za kamerou i před ní. Snímek je v podstatě intimní příběh o ztrátě, lžích, zradě, lásce, předsudcích a rodině – zabalený do napínavého thrillerového formátu,“ řekla o Dni a půl ředitelka Netflixu pro severské země, Claire Willats.

Dobrý člověk | Prime Video

Daniel se setkává s Allison, kdysi úspěšnou mladou ženou, která byla zapletena do nepředstavitelné tragédie, při níž přišla o život jeho dcera. Společně zjistí, že přátelství, odpuštění a naděje mohou vzkvétat i tam, kde byste to nečekali. A Good Person je nejnovějším režijním kouskem oblíbeného Zacha Braffa (Scrubs, Procitnutí v Garden State), ve kterém prý naprosto září Florence Pugh (Oppenheimer). V jedné z hlavních rolí se objevuje také Morgan Freeman, pro Zacha Braffa, který ve svých filmech vždy vystupoval, se tentokrát místečko nenašlo.

Indiana Jones a nástroj osudu | iTunes

V naší červnové recenzi jsme snímek Indiana Jones a nástroj osudu ohodnotili celkem velkoryse, nadprůměrnými pětasedmdesáti procenty. Napsali jsme, že Harrison Ford má stále charisma za tři. Přesto je to vlastně standartní akční film. Jako rozloučení s legendou rozhodně nepřináší žádnou ostudu, minimálně po stránce akce a spádu je napěchovaný řádně a ona víc než slušná stopáž vám uteče bez problémů. Krom několika málo dojemných scén a opravdu hezkého finále, které příznivcům série dá mnohem hezčí tečku za oblíbeným hrdinou, než Křišťálová lebka.

Kolo času – 2. řada | Prime Video

Třebaže si Rand myslel, že Temného zničil, zlo ze světa nevymizelo. Na mladé přátele z Dvouříčí, kteří jsou nyní roztroušeni po celém světě, čekají nové i prastaré hrozby. Žena, která je našla a vedla, jim nyní pomoct nemůže, a tak musejí hledat jiné zdroje síly. V sobě navzájem nebo sami v sobě. Ve Světle… nebo v temnotě. Kolo času (Wheel of Time) je knižní fantasy sága amerického autora Roberta Jordana. Po jeho smrti v roce 2007 dopsal sérii Brandon Sanderson (napsal tři poslední díly). Celá série se sestává z patnácti knih. Epická fantasy s propracovaným dějem, desítkami postav a vlastním rozsáhlým fiktivním světem byla inspirovaná dílem J. R. R. Tolkiena.

Kostlivec | iTunes

Kostlivec vypráví o středoškolačce Sadie Harper a její mladší sestře Sawyer, které se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se živí utrpením svých obětí. Kostlivec je adaptace povídky Stephena Kinga z knihy Noční směna, kterou oblíbený literární autor vydal již v roce 1973. Režisérem snímku je Rob Savage (horor Host z roku 2020), scénář napsali autoři Tichého místa a Černé labutě, producentem je Shawn Levy (Stranger Things).

One Piece – 1. řada | Netflix

One Piece je nejprodávanější manga série všech dob a seriál od Netflixu bude jeho první hranou adaptací. Původní manga je epickou ságou o dobrodružství na širém moři a sleduje dobrodružství Luffyho, nadšeného, lehce praštěného mladíka s jedinou touhou – stát se králem pirátů. Kulturní fenomén s miliony nadšených fanoušků po celém světě, je rozsáhlý příběh o skupině ztroskotanců, kteří mají sen a stanou se Luffyho oddanou posádkou, Slaměnými klobouky. Seriál má šanci stát se nejlépe hodnocenou Netflix novinkou tohoto roku.

Rozčarování – 5. řada | Netflix

Tady to všechno končí. Příhody drsné, věčně opilé královny Bean, jejího rázného elfího společníka a osobního démona Luciho vyvrcholí epickou bitvou o Říši snů. Aby ji zachránila před zlou vládou královny Dagmar, musí Bean porazit svou matku a překonat proroctví, které jí předpovídá, že zabije někoho, koho miluje. Naši hrdinové budou čelit samotnému Satanovi, bezhlavé mrtvole, zlému vědci a tomu nejděsivějšímu možnému záporákovi – svému skutečnému osudu. Poslední řada středověké komedie od tvůrce legendárních Simpsonových.

Trilogie Muži v černém na HBO Max

Foto: Columbia Pictures

Dělat tuhle práci chce nejen chladnokrevné IQ a bleskové reflexy, ale také zatraceně dobrý žaludek. Když se totiž do neposlušné potvůrky z vesmíru střelí speciální pistolí, změní se ve zlomku sekundy v odporný sliz, který zaneřádí okolí v okruhu několika metrů. Originální akční sci-fi, ve kterém skvěle zafungovala chemie Willa Smithe a Tommy Lee Jonese v rolích agentů super tajné vládní agentury, která chrání Zemi před nebezpečnými vetřelci z vesmíru. Další kultovní záležitost, která se dočkala dvou pokračování s Willem Smithem a spin-offu s Chrisem Hemsworthem.

Další návraty na SkyShowtime

Ze SkyShowtime nedávno zmizelo na tři stovky titulů, aby se znovu mohli vrátit po dvou týdnech. Nevrací se tedy kompletně, ale jen částečně. Nabídka ještě stále poměrně nové služby hlásí příchod prvních sedmi filmů ze série Rychle a zběsile, mezi novými přírůstky nechybí ani První člověk s Ryanem Goslingem, Halloween z roku 2018, celá řada Pátků třináctého nebo pohodový vánoční horor Krampus: Táhni k čertu. Jen je prostě škoda, že SkyShowtime servíruje filmy v mizerném rozlišení a jen ve stereu.

Vyšlo jen v zahraničí: The Last Voyage of the Demeter

Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. Ačkoli trailer slibující tísnivou atmosféru a děsivé monstrum nespoileruje závěr filmu, v původním románu Drákulovu zvrácenou hru na schovávanou nikdo nepřežije. Dá se tedy očekávat, že i Øvredalova adaptace skončí tragicky. Horor již vyšel na iTunes, ovšem bez českých titulků. V České republice prozatím nelze ani zakoupit.

Vyšlo jen v zahraničí: Želvy Ninja: Mutantí chaos

Po letech, kdy byly Želvy izolovány před lidským světem, se vydávají na cestu, aby si hrdinskými činy získaly srdce obyvatel New Yorku a byly přijaty jako normální teenageři. Jejich nová kamarádka April O’Neilová jim pomáhá postavit se známému zločineckému syndikátu, ten jim ale brzy přeroste přes hlavu, když se na ně vyřítí armáda mutantů. Za filmem stojí režiséři Jeff Rowe a Kyler Spears, tvůrci výborného animáku Rodina na baterky (dostupný na Netflixu) a oblíbeného komediálního seriálu Mezi námi medvědy. Stejně jako v případě hororového titulu, ani nové Želvy Ninja nejsou dostupné na našem území, přesto si je můžete již předobjednat.

Čti také: Víkendové novinky z minulého týdne – Star Wars seriál Ahsoka, návrat vesmírné Invaze nebo pohodová komedie Nic ve zlým