Nejnovější horor podle mistra Stephena Kinga je již online. Hodnocení má nadprůměrná

Foto: 20th Century Studios

Konec srpna je na filmové novinky v digitálním světě celkem bohatý. Největší pozornosti se zaslouženě dočkalo uvedení posledního Indiana Jonese, v zahraničí vyšel také očekávaný drákulovský horor Last Voyage of the Demeter. České diváky pak možná potěší i příchod Kostlivce na motivy Stephena Kinga, kterého lze už nyní zakoupit online na iTunes.

Horor Kostlivec (The Boogeyman) sice sbírá rozporuplná hodnocení, na ČSFD ale momentálně disponuje poměrně přijatelnými pětašedesáti procenty. Velmi podobná čísla pak ukazuje Rotten Tomatoes, kde snímek zrecenzovalo na necelé dvě stovky kritiků a více jak tisícovka běžných diváků. Nejinak tomu je na IMDB, kde se současné skóre zastavilo na 6,1 z deseti. Naši vlastní recenzi jsme bohužel nevydali.

Kostlivec podle povídky Stephena Kinga je dostupný na iTunes s českými titulky. Film je dostupný v rozlišení až 4K, nechybí mu Dolby Vision ani Dolby Atmos. Jeho zakoupení vyjde na 279 korun. Kostlivec se objevil také v nabídce Amazonu, Microsoft Store nebo Google Play. Žádná z těchto služeb ho ovšem nenabízí s českými titulky. Na iTunes lze zakoupit v tomto odkaze.

Kostlivec vypráví o středoškolačce Sadie Harper a její mladší sestře Sawyer, které se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí.

Adaptace Stephna Kinga přicházejí jako na běžícím páse. Jen v minulém roce měly premiéru Telefon pana Harrigana (Netflix) a Žhářka, letos pak kromě Kostlivce dorazí ještě nově natočené Prokletí Salemu, s velkou pravděpodobností také sci-fi The Running Man, které momentálně připravuje věhlasný Edgar Wright (Baby Driver). Mezi nejlepší adaptace Kinga z posledních let patří Doktor Spánek a TO.

Kostlivec je adaptace povídky Stephena Kinga z knihy Noční směna, kterou oblíbený literární autor vydal již v roce 1973. Režisérem snímku je Rob Savage (horor Host z roku 2020), scénář napsali autoři Tichého místa a Černé labutě, producentem je Shawn Levy (Stranger Things). V hlavních rolích se představí Sophie Thatcher, Chris Messina, David Dastmalchian a Marin Ireland.

Foto: 20th Century Studios