Zlo je na palubě. Drákula ožívá v traileru Last Voyage of Demeter

Foto: Universal Pictures

Společnost Universal Pictures zveřejnila první trailer k filmu The Last Voyage of the Demeter, očekávané adaptaci jedné kapitoly z oblíbeného hororového románu Brama Stokera Drákula, kterou natočil André Øvredal. The Last Voyage of the Demeter bude letošním druhým filmem na motivy Drákuly (nyní v kinech Renfield s Nicolasem Cagem).

Děj filmu, který jsme zařadili mezi nejočekávanější horory tohoto roku, se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. Ačkoli trailer slibující tísnivou atmosféru a děsivé monstrum nespoileruje závěr filmu, v původním románu Drákulovu zvrácenou hru na schovávanou nikdo nepřežije. Dá se tedy očekávat, že i Øvredalova adaptace skončí tragicky.

Posádku Demetera tvoří herci David Dastmalchian (Ant-Man), Aisling Franciosi, Liam Cunningham (Hra o trůny), Corey Hawkins, Javier Botet a několik dalších. Horor natočil norský režisér André Øvredal, který má na kontě tituly jako Lovec trolů nebo Noční můry z temnot. Film prozatím nemá stanovou českou premiéru.

Foto: Universal Pictures