Renfield: Nicolas Cage se pro roli Drákuly narodil. Finální trailer

Foto: Universal Pictures

Jeden z nejočekávanějších hororů roku Renfield vypráví o Drákulově oddaném služebníkovi v podání Nicholase Houlta. Každou scénu ve finálním traileru si ale krade ze řetězu utrhnutý Nicolas Cage. Film natočil Chris McKay, režisér Války zítřka a jeden z tvůrců Robot Chicken.

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli.

„Stát se filmovým Drákulou není vůbec snadné,“ říká jeho představitel Nicolas Cage. „Máme pár skvělých Drákulů, ale i dost těch, kteří se moc nepovedli. Já se samozřejmě inspiroval velikány Christopherem Leem, Frankem Langellou, Belou Lugosim a Gary Oldmanem, ale i tak jsem se do té postavy vnést něco zbrusu nového,“ dodává.

Renfielda natočil Chris McKay (Válka zítřka, LEGO Batman film) podle scénáře Ryana Ridleyho (seriály Ghosted, Rick & Morty), který vychází z původního nápadu tvůrce seriálů The Walking Dead a Invincible Roberta Kirkmana. V hlavních a vedlejších rolích se představí Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Ben Schwartz, Adrian Martinez a další.

Film má českou premiéru v kinech již 13. dubna.

Foto: Universal Pictures