13 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Rychle a zběsile 10 (Universal Pictures), Rachel Stoneová: Sázka na srdce (Netflix), Home Before Dark (Apple TV+)

Netflix opět vládne všem, kvalitní novinky na víkend ale přicházejí i odjinud. HBO Max představilo druhou sezónu výborných Lakers: Vzestup dynastie, Disney+ zase třetí řadu oblíbených Jen vražd v budově. Seriáloví nadšenci ale nezůstanou na suchu ani na Apple TV+, odkud se hlásí třetí řada Home Before Dark, nové epizody mají také špičkové Miliardy nebo Medvěd, jehož nová sezóna nám před týdnem trestuhodně unikla. Vzpomínaný Netflix láká na Rachel Stoneovou s tváří Gal Gadot, thajský horor Dům běsů nebo polské drama Filip z prostředí druhé světové války.

Dům běsů | Netflix

S manželem se rozhodla pronajmout svůj dům. Ten se ale od podnájemníků nechá zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku, a ona ji teď musí ochránit. Thajský horor má políčeno na jedno z největších hororových překvapení tohoto roku. Nezbývá, než se o tom přesvědčit o víkendu na Netflixu. Už teď se ale rýsuje slibné hodnocení na ČSFD, RottenTomatoes ukazují 83 procent.

Filip | Netflix

Filip se živí jako číšník luxusního hotelu v nacistickém Frankfurtu. Vydává se za Francouze a jen málokdo tuší, že je židovského původu a pochází z Varšavy. Ani německé paničky, kterým nahrazuje jejich manžely. Od uznávaného polského režiséra Michała Kwiecińskiho přichází na Netflix výborná podívaná inspirovaný skutečným příběhem.

Home Before Dark – 3. řada | Apple TV+

Detektivní příběh inspirovaný skutečnou devítiletou reportérkou. Dívka se se svou rodinou přistěhuje do městečka, které její otec kdysi opustil. Při hledání pravdy se dostane ke starému případu, který nebyl nikdy vyřešen. Od tvůrců Castle na zabití, Daredevila a Cruelly. Mysteriózní seriál, který si zamilují všichni fanoušci Stranger Things.

Jen vraždy v budově – 3. řada | Disney+

Seriál Only Murders In The Building pojednává o třech cizích lidech, kteří sdílejí posedlost skutečnými zločiny a do jednoho se zapletou, když vyšetřují záhadnou smrt souseda v jejich newyorském činžovním domě. V hlavních rolích úspěšného seriálu hrají Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez. Třetí sezóna začíná záhadnou vraždou na prknech, které znamenají svět. Na český dabing si ale diváci ještě počkají, pokud vůbec vznikne.

Lakers: Vzestup dynastie – 2. řada | HBO Max

Drama ze sportovního prostředí se vrací do osmdesátých let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, který se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj. Při vstupu Lakers do nové sezóny sází Buss na své hráče. Později však budoucnost týmu ohrozí zranění na hřišti. Producentem seriálu je Adam McKay. Seriál patří k nejlépe hodnoceným novinkám minulého roku, druhá řada nabídne jen sedm epizod.

Medvěd – 2. řada | Disney+

První sezóna Medvěda skončila tím, že Carmy a jeho kuchaři našli stovky dolarů ukrytých po jeho zesnulém bratrovi Mikeym a plánují přetvořit bistro na novou a vylepšenou restauraci The Bear. Samozřejmě se ukáže, že jediná věc, která je těžší než provozování restaurace, je otevření nové restaurace. Celý personál je nucen se spojit novými způsoby, posouvat hranice svých schopností a vztahů. Seriálový klenot, ve kterém šlape naprosto všechno jako hodinky.

Miliardy – 7. řada | HBO Max | od 12. srpna

Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. V sedmé sezóně jsou spojenectví postavena na hlavu a loajalita je podrobena zkoušce. Zrada nabývá epických rozměrů a z nepřátel se stávají obezřetní přátelé. Seriálový hit jde do svého finále, v přípravě jsou ovšem hned čtyři spin-offy.

Na útěku – 1. řada | Disney+

V tomto akčním seriálu o nadpřirozenu čelí teenageři, kteří skrývají své superschopnosti, spolu se svými rodiči, kteří žijí s bolestivými tajemstvími z minulosti, obrovskému nebezpečí. Jihokorejský sci-fi seriál od jedno z tvůrců hitu Království zombie. Hodnocení z předních filmových serverů naznačují, že se diváci mají nač těšit.

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce | Netflix

Rachel Stoneová (Gal Gadot) je nezkušená technička v elitní jednotce MI6, kterou vede hlavní agent Parker (Jamie Dornan). Její tým MI6 však netuší, že Stoneová ve skutečnosti pracuje pro Chartu – tajnou mírovou organizaci, utajenou i před ostatními špiony, která využívá špičkové technologie k neutralizaci globálních hrozeb. Od režiséra Toma Harpera, tvůrce výborných britských titulů.

Rychle a zběsile 10 | iTunes

V režii Louise Letteriera (Lupin, Podfukáři) Rychle a zběsile ožívá s energií, která se mnoha divákům i fanouškům od osmičky zdála zcela pohřbena. Hlášky Vina Diesla s jeho zálibou o důležitosti rodiny během několika posledních dílů exponenciálně vzrostly a desátý díl se v tomto ohledu nijak neliší. Diesel je paradoxně nejslabším článkem tohoto filmu, přestože je příběhovým tmelem, který má vše držet pohromadě.

Tři mušketýři: D’Artagnan | iTunes

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan a neohrožení, věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis. Povedená adaptace Dumasovy klasiky nabízí skvělou akci a velkolepé dobrodružství.

Zabiják bolesti – minisérie | Netflix

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. Příběh podle skutečné události odvyprávěl také seriál Absťák (Dopesick), kterého má ve své nabídce Disney+. Jak naznačují první ohlasy a recenze, předešlý seriál to zvládnul mnohem lépe.

Spider-Man: Napříč paralelními světy | iTunes USA | české titulky

Výborné pokračování animovaného Spider-Mana dorazilo do knihovny iTunes v té nejlepší kvalitě a s oficiálními českými titulky (Amazon verze je nemá). Jenže jen v několika málo zemích, v Česku bude dostupný až 17. srpna. Pravdou ale je, že než se tak stane, stihne druhý Spider-Man ovládnout pirátské servery a stane se nejstahovanějším filmem měsíce. Hodně zvláštní politika, nad kterou jen nevěřícně kroutíme hlavou…

Čti také: Mezi tipy z minulého víkendu nechybí The Flash, třetí Strážci Galaxie nebo Insidious: Červené dveře